Vandaag was Female-gamers op Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht en wat was het weer een genot om daar rond te lopen!

Wintereditie was allereerst heel passend, want man man man wat was het koud. Met rode neusjes en een blos op onze wangen kwamen we aan in de jaarbeurs. Eerst hebben we de vloer verkend, wat is er allemaal te zien en waar kunnen we dat vinden. Het eerste wat opvalt is dat het heel ruim is opgezet. De hallen zijn duidelijk verdeeld op activiteit of interessegebied (gaming, special guests, comics/boeken, merch etc) en over het algemeen is er genoeg ruimte om te lopen. Later op de dag werd het natuurlijk wel steeds drukker, maar ik heb weinig echt hoeven schuifelen (zoals ik eerder wel eens heb gedaan, vooral in de dealerhal). Erg fijn dat het deze keer dus reuze meevalt, zeker met al die fantastische cosplayers die (terecht) soms heel veel ruimte innemen met vleugels, wapens en staarten.

Na alle hallen te hebben gezien hebben we eerst even bij de Q&A van de legendarische Lou Ferrigno gekeken. The Hulk vertelde over zijn body building carrière, hoe mensen dachten dat hij als Hulk een pak droeg en zijn spieren niet echt waren en hoe hij met zijn groene make-up in de auto een ongeluk had veroorzaakt. Even later zit hij vrolijk aan de signeertafel handtekeningen te zetten en gesprekken te voeren met fans. De gehele dag waren er leuke Q&A’s bij de wonen. Zo hebben we ook Paul Blackthorne, Jenna Coleman, Dan Fogler en Stephen Amell nog op het podium zien zitten. Ook zij hebben nog signeersessies gegeven (al was Arrow wel een beetje laat…). De rijen waren lang, maar vooral heel gezellig en gemoedelijk. Ook daar was alles ruim opgezet, had elke special guest een eigen tafel zodat ze niet op elkaar hoefden te wachten en kon je ook rustig van een afstand meegenieten.

Op datzelfde podium waren ook alle cosplayers welkom om hun geweldige creaties te laten zien. Van manga tot videogames, alles kwam voorbij. Het mooiste is toch wel om altijd alle lof te horen van iedereen in het publiek. Cosplayers zijn trots op hun creaties en het publiek is het daar roerend mee eens. Het was er wel ontzettend druk, dus echt goede foto’s hebben we niet kunnen maken, maar daarvoor kun je altijd even de socials van HDCC in de gaten houden! Het was in ieder geval fantastisch om zoveel mensen verkleed te zien. Bij ons bleef het bij een Star Wars t-shirt, maar misschien volgende keer! O en laten we de fanclub niet vergeten, zoals Dutch Garrison, Wizard Wear en Brickboys. Zij en vele anderen hadden een eigen stand waar je op de foto kon, items kon kopen en informatie kon inwinnen.

Ja en we kunnen alle creatievelingen met een eigen verkoopstand natuurlijk niet overslaan. Er stonden weer heel veel mensen hun eigen kunst te verkopen, van schattige kaartjes tot digitale art. Ik mag hier graag rondneuzen, aangezien al deze kunstenaars heel veel tijd in hun werk steken. We maken dan ook even een praatje met verschillende verkopers die allemaal trots over hun werk vertellen. Uiteindelijk hebben we vier prints van Orelydesign gekocht (wel moeilijk kiezen hoor!). We waren ook erg onder de indruk van de diorama’s van The Diorama Builder die prachtige Star Wars diorama’s had staan. Echt prachtig voor de die hard Star Wars fan (ik dus, maar voor nu hebben we alleen een visitekaartje meegenomen).

Er waren natuurlijk ook weer genoeg shops in de dealerhal. Manga, Disney, Marvel, DC, Star Wars, games, cosplay items zoals wapens en uitrusting. De hal stond er helemaal vol mee, maar was dus toch nog erg ruim opgezet en goed te doorkruisen. Echt alles was er te vinden, van rugzakjes tot beeldjes, van posters tot buttons en natuurlijk een overvloed aan Funko Pops. Ook voor de liefhebber van retro speelgoed was er een shop, retrovirus, waar ik spontaan nostalgisch werd van al het retro speelgoed en de fantastische sticker van David Hasselhoff maakte het helemaal af. Bordspel liefhebbers konden ook hun hart luchten bij de stand van White Goblin Games met rekken vol met de nieuwste, populairste en beste bordspellen en kaartspellen. Toch liever een retro videogame? Dan kon je langs de vele handelaars om je collectie eindelijk compleet te maken.

Tot slot dan nog even over de gaminghal, want we zijn tenslotte Female-Gamers. Er waren verschillende toernooien om aan mee te doen, zoals het Just Dance toernooi. Dat zorgde gelijk voor een hoop gezelligheid in de hal met alle muziek en iedereen die rondom de stand mee deed. Ook bij Nintendo was het heel gezellig met Nintendo Switch Sports, Splatoon 3 en Pokémon Violet/Scarlet en voor de racers stond er een heerlijke race setup. Mocht je toch liever op een andere manier fanatiek zijn, dan kon je ook nog meedoen met League of Legends, Rocket League, Valorant of Super Smash Bros. Ultimate. Overigens was het toeschouwen ook erg leuk!

Ik heb behoorlijk wat stappen gezet door de jaarbeurs, maar zo voelde het niet. De sfeer was als vanouds gemoedelijk, gezellig, fantastisch en magisch. Voor iedereen was er wel iets te doen, te zien en te beleven. We verheugen ons dan ook nu al op de voorjaarseditie van Heroes Dutch Comic Con. Check ook vooral nog even de instagram pagina van Heroes Dutch Comic Con voor foto’s en video’s van deze editie en voor het laatste nieuws over de komende edities. Was jij er ook bij dit jaar, of zien we je misschien de volgende keer? Zorg in ieder geval dat je er op tijd bij bent met het kopen van tickets, want voor je het weet is het uitverkocht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.