Vorige maand stuurden wij jullie op avontuur in Amsterdam en omstreken, en nu hebben we leuke spots iets zuidelijker gevonden.

Ben je net zoals ik een space nerd, dan ga je deze hidden gem in Noordwijk leuk vinden. Namelijk het Space Expo. Bij Space Expo, het Space Museum bieden zij een unieke tentoonstelling om de wonderen van ruimte en ruimtevaart te verkennen. Bij het betreden van Space Expo beginnen bezoekers aan een opwindende reis van ontdekking door het universum. Ervaar de sensatie van het aanraken van een echte meteoriet en het lanceren van een waterstofraket naar de maan. Hun collectie is in de loop der jaren gegroeid met verbluffende permanente exposities. Zij bieden ook een leuke expositie van de geschiedenis van ruimtevaart, inclusief een model van het International Space Station (ISS).

Als je weer met beide voeten op aarde bent en niet meteen Noordwijk wilt verlaten dan hebben we de Museum of Comic Art op de kaart. Het Museum of Comic Art is een internationaal kunstmuseum dat gespecialiseerd is in originele kunstwerken van Europese en Amerikaanse stripboek en komische kunstenaars in de krant. 

Unicorn Gundam Robot Life Size in Tokyo heeft een jaar verlenging gekregen en om hier een homage aan te geven kan je bij Nerds Like Us! terecht voor je favorieten Gundams en Gunpla. De shop voor al je nerdy merchandise. Met producten van Funko, Marvel, DC, Harry Potter, Gundam, Disney, Star Wars, Gaming en zoveel meer.

Wil je gewoon old school gamen in een arcade hal dat soort van ook een video game museum is dan ga je lekker gamen bij Nationaal Videogame Museum in Leiden. Zij bieden verschillende games, variërend van retro tot moderne arcade games. Hoewel het museum voornamelijk een arcade is, bieden zij ook educatieve doeleinden aan.

Een leuke en knusse geek shop in hartje Rotterdam genaamd Rotterdam Comics waar zij van alles verkopen van comics, figurines, collectables en nog veel meer. Elke zaterdag kan je bij hun terecht voor leuke verrassingen.

Ben je meer into eSports en wil je samen met je team andere mensen uitdagen of gewoon samen gamen, kan je terecht bij Rotterdam eSports Space. Een facility waar je je eigen eSport event kan hosten met de nieuwste gaming equipment. Daag je vrienden uit en zie wie de beste is.

En wil je je geeky avontuur afsluiten met een BING BANG kan je je Anime tattoo zetten bij Itai Tattoo Studio in Den Haag. Ze zijn gespecialiseerd in mooie Anime tattoos.

Geek Events in maart 2023
De maand maart komen er leuke geeky events voorbij. Check hier een kleine overzicht om je warm te maken.
2 maart – Beauty and the Beast in Concert – Rotterdam
3 maart – Distant World: Concert – Amsterdam
4 – 5 maart – FrozenTM in Concert Live to Film – Rotterdam
18 – 19 maart – Pokémon Regional Championship Utrecht Special Event – Utrecht


Geschreven door Joëlla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.