De wereld van Harry Potter is groot, zo ook de wereld van de bordspellen. Wanneer je deze twee werelden samenvoegt kom je ook weer tot een grote Harry Potter Bordspellen-wereld. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je toch leuke tips om je collectie uit te breiden? We geven je een aantal tips van bordspellen met een Harry Potter thema die zeker op je verlanglijst zouden moeten komen.

Inmiddels zijn er echt tig van bordspellen met een Harry Potter-thema op de markt gebracht. De eerste bordspellen die er waren hadden betrekking op de Steen der Wijzen en waren nog geanimeerd. Onze JadziaSam heeft er nog één in haar collectie staan, namelijk: het Mysterie van Zweinstein. In dit bordspel heeft iemand een vloek uitgesproken over één van de studenten van Zweinstein. Dit mysterie dient door jou ontrafeld te worden! Naast deze was er ook nog het Wegisweg-spel en het Vagenspel. Daarnaast deed ook LEGO een duit in het zakje met Harry Potter Hogwarts waarin je kunt bouwen en vervolgens een eenvoudig spel kunt spelen. Echter zijn deze versies alleen nog verkrijgbaar op de tweedehandsmarkt als je goed speurt. Soms kun je ze voor een habbekrats tegen komen.

Gelukkig zijn er op het wereld wijde web nog genoeg bordspellen nieuw te vinden, wel hebben deze geen geanimeerd uiterlijk meer, maar zijn ze gebaseerd op de karakters die we uit de films kennen. We hebben tien leuke bordspellen voor je verzameld:

#1 Paralitis
Een oproep aan alle heksen en tovenaars! Houd je toverstokken in de aanslag en spreek die spreuken maar over elkaar uit. Lekker zwaaien met je stok en vervolgens horen dat jouw afdeling, bijvoorbeeld Huffelpuf 50 punten heeft gescoord. Acht rondes lang met spreuken gooien richting een ander, of natuurlijk jezelf beschermen. Is het Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw, of Zwadderich die er uiteindelijk met de winst vandoor gaat?

#2 Cards against Muggles
Een Potter-versie van het hilarische kaartspel Cards Against Humanity. Dit spel is alleen geschikt voor verschrikkelijk Harry Potter-fans. De bedoeling is om absurde combinaties te maken en ervoor te zorgen dat je medespelers er het hardst om moeten lachen. Een voorbeeld: “Tom Riddle was shocked when Ginny began to write about…in the diary.” De puntjes in deze zin dienen ingevuld te worden met één van de kaarten die jij in je hand hebt. Hilariteit gegarandeerd met een Harry Potter-sausje!

Cards Against Muggles


#3 Battle of Hogwarts
Wellicht de grote klapper uit dit rijtje: the Battle of Hogwarts. Een cooperatief spel waarbij je dient samen te werken als Harry, Hermelien, Ron of Marcel-zijnde. Bouw een deck van kaarten en strijd tegen het kwaad dat probeert om Zweinstein over te nemen. Let op: Engelstalig!

Harry Potter and the Battle of Hogwarts - Engelstalig Bordspel


#4 Trivial Pursuit: Harry Potter
Ben jij de grootste Harry Potter- kenner? Bewijs het maar met Trivial Pursuit: Harry Potter. Beantwoord vragen over de zwarte kunsten, artefacten, tovenaars, Zweinstein en noem maar op. Met maar liefst 1800 vragen ben je voorlopig wel even zoet en kun jij laten zien hoeveel kennis je bezit.

Trivial Pursuit Harry Potter XL deluxe (Nederlands)


#5 Match Harry Potter
Match 5 to win! Oftewel zorg dat je vijf personages op een rijtje krijgt. Dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Welk personage dit is dat wordt duidelijk met de kaartjes die je trekt. Onze Patricia mocht Match: Harry Potter voor ons testen en was zeer positief. Haar review kun je hier teruglezen.


#6 Clue: Harry Potter
Dominee Groenewoud, Kolonel van Geelen of Professor Pimpel die doen niet mee in de versie van Cluedo. Het bekende bordspel waarin je op zoek dient te gaan naar de moordenaar, het moordwapen en de moordlocatie heeft een Harry Potter-sausje gekregen. In deze Harry Potter-editie is er duistere magie uitgevoerd op Hogwarts. Een medestudent is verdwenen en het is aan jou om deze mysterieuze verdwijning op te lossen. Wie heeft het gedaan, welke spreuk of item is gebruikt en waar is de leerling aangevallen. Je uiteindelijke bevindingen deel je met Perkamentus.

Clue: Harry Potter Editie - Bordspel (Engelstalig)


#7 Talisman: Harry Potter
Uit dit rijtje is dit wel het bordspel voor de meest gevorderde spelers. Wederom een adaptie van Talisman maar dan in een Harry Potter versie. Als leden van de Orde van de Feniks of Dooddoeners strijd je tegen Heer Voldemort. Race richting de heer van het Duister om hem óf een van de Doodsbogen te geven of deze te gebruiken om hem voor eens en voor altijd te verslaan.

Talisman: Harry Potter Edition - EN


#8 Harry Potter: FunkoVerse
FunkoVerse is een combinatie van Funko-poppen en een bordspel.
Het spel is tevens uit te breiden met diverse andere personages uit Harry Potter in Funko-pop-versie. Er zijn vier spannende spel-scenario’s om te spelen. De kracht ligt hem hier in de schattige popjes en dat je dankzij uitbreidingen steeds met andere personages kunt spelen die ieder andere vaardigheden hebben.

Funko Pop! Funkoverse - Harry Potter (Basis Set)

#9 Munchkin Harry Potter
Munchkin is een klassieker onder de kaartspellen en er zijn al tig varianten er op, dus een Harry Potter-versie kan natuurlijk niet ontbreken. In dit rollenspel neem je de rol aan van één van je favoriete helden met als doel als eerste level 10 te behalen.

Munchkin Card Game - Harry Potter (UK)


#10 Dobble: Harry Potter
Dobble is wederom een klassieker onder de spellen en deze is ook nog eens met de jongere fans te spelen. Houd je hoofd er bij, want je moet hier razendsnel nadenken. Spot twee dezelfde symbolen en roep als eerste wanneer je ze ziet. Het fijne van de Dobble-bakjes is dat ze lekker handzaam zijn en je ze dus gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Dobble Harry Potter - Kaartspel


Voor welk bord- of kaartspel met Harry Potter thema ga jij?

Dit artikel maakt gebruik van affiliate links.
De afbeeldingen die zijn gebruikt voor dit artikel zijn afkomstig van Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.