Eerlijk gezegd wordt het wel eens tijd dat de vivariumdieren wat meer aandacht krijgen. Ik ben zelf vaak ook veel meer bezig met de andere diersoorten en de vivariumdieren verdwijnen wat naar de achtergrond. Maar met de nieuwe update heb ik onwijs veel zin om dat eens anders te gaan doen.

Onderwijzers kunnen vanaf update 1.11 vivariumdieren uit hun omgeving halen en ze laten zien aan bezoekers tijdens een Dierenpraatje. Vele dieren komen hiervoor in aanmerking, maar uiteraard zijn de gevaarlijke dieren hiervan uitgezonderd. Wel zullen bezoekers schildpadjes, slangen en misschien zelfs wel wat insecten zien. De onderwijzers houden ze met twee handen vast of hangen de slang over hun schouder zodat bezoekers ze van dichtbij kunnen bekijken. Om het allemaal overzichtelijk te houden toont het Dierenpraatjesgebied nu een afbeelding van het besproken dier, zodat je in een oogopslag kunt zien waar het over gaat.

PZ 1.11 Free update - Educators

Mocht je de 2D achtergrond van je vivarium nou een beetje saai vinden, dan kun je het nu aanpassen met een eigen afbeelding! Mocht je dus een mooie, passende achtergrond hebben voor je gifkikker, dan kun je deze nu zelf toevoegen en hoef je niet meer naar die standaard afbeeldingen te kijken. Zo’n mooie afbeelding kan nog wel eens zorgen voor het flink voortplanten van je vivariumdieren, waardoor je binnen de kortste keren een overvolle bak met bijvoorbeeld spinnen of pissebedden hebt. Het is daarom handig dat je nu de populatie in je vivarium kunt beheren. Je kunt verschillende regels instellen voor de mannetjes en vrouwtjes, zoals een maximale mannelijke populatie. Ook kun je ervoor kiezen om dieren vanaf een bepaalde leeftijd weg te doen en het overschot geef je dan ook een bestemming zoals uitzetten in het wild. Stel nou dat je een favoriete vogelspin hebt, dan kun je haar een uitzondering geven en wordt zij nooit verkocht.

PZ 1.11 Free update - Exhibit backdrops

Tot slot nog een laatste verbetering aan de vivariums en dat is de camera. Regelmatig kon ik het dier waar ik op centreerde niet vinden en moest ik alsnog vrij rondzoeken om een glimp op te vangen. De camera blijft nu een dier volgen en de camera is beter op het vivarium gericht. Fijn toch? Kun je ook gelijk die mooie achtergrond beter bewonderen. Naast al deze updates voor de vivariumdieren zijn er ook nog wat andere updates.

Heb je je altijd al afgevraagd of je niet een wat ander uitzicht kunt hebben op de achtergrond van je dierentuin. Je weet wel, het gebied rond het beschikbare terrein. Er zullen 12 nieuwe bioomranden komen en één reskin, zodat je jouw dierentuin nog verder kunt aanpassen. Ook komt er een hellingstempel, waarmee je makkelijk hellingen kunt creëren. Dat maakt het hopelijk ook een stuk makkelijker om paden op hellingen te bouwen.

Maar wacht, er is meer! Ontsnapte dieren zullen zich wat anders gaan gedragen, met name onvoorspelbaarder. Ze zullen bijvoorbeeld prullenbakken omstoten en het afval wat eruit valt opeten. Gelukkig kunnen je dieren er niet ziek van worden. Tot slot komt er een genexpressie genaamd piebaldisme voor verschillende diersoorten. Piebaldisme is de afwezigheid van pigment waardoor er vlekjes op de huis ontstaan. Piebaldisme is terug te zien bij de nyala, gaffelbok en springbok als nieuwe kleurvariant.

Update 1.11 is vanaf 18 oktober gratis beschikbaar voor alle spelers van Planet Zoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.