Heb je altijd al willen weten hoe het is om je bij een cult aan te sluiten? Of heb je er altijd van gedroomd om je eigen cult te creëren? Dan kun je dat mooi oefenen met Honey, I Joined a Cult.

Honey, I Joined a Cult is al sinds september 2021 beschikbaar in Early Access en heeft in de tussentijd al vele updates en uitbreidingen gehad om daarmee de game steeds verder uit te breiden en speelbaarder te maken. Zo zijn er Research Tech trees toegevoegd en zijn er steeds meer opties om je cult verder uit te breiden. Nu is de game iets minder dan een maand verwijderd van de volledige release en maken de makers zich klaar voor alle grootse plannen.

Honey, I Joined a Cult wordt uigegeven door Team 17, die je ongetwijfeld kent van games als Worms, Moving Out, Overcooked! en The Escapists. Het creatieve brein achter de game is Sole Survivor Games, een studio in Groot Brittannië en Honey, I Joined a Cult is hun debuut. De game krijgt veel positief commentaar en de community lijkt erg enthousiast. Eens kijken wat Honey, I Joined a Cult eigenlijk allemaal te bieden heeft.

Als speler creëer je zelf een cult en is het de bedoeling dat je deze beheert. Je kiest een doel voor je cult, bijvoorbeeld wereldvrede of misschien wel de komst van de grote inktvisprofeet. Je volgelingen moeten wel tevreden zijn met wat hun cult te bieden heeft. Gelukkig kun je ze lekker uitbuiten met allerlei therapieën, zodat je flink geld aan ze verdient. Met al dat geld kun je dan weer nieuwe kamers bouwen zoals een hypnosekamer, maar ook ‘doorsnee’ badkamers en slaapkamers. Hoe beter jullie cult, des te meer volgelingen je zult aantrekken. Stuur je volgelingen dus vooral op pad om nieuwe volgelingen te regelen. Je kunt ze zelf items laten stelen voor in het hoofdkwartier.

Het leven van een sekteleider gaat natuurlijk niet alleen maar over rozen. Je zult namelijk lastig gevallen worden door de overheid, politie en demonstranten die je allemaal zult moeten uitleggen wat je aan het doen bent. Een mooie uitdaging lijkt mij. De volledige release van Honey, I Joined a Cult is vanaf 3 november beschikbaar op Steam voor €21,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.