Ik vond het al erg lang duren voor er weer een nieuw pakket voor Planet Zoo beschikbaar was, maar het wachten is eindelijk voorbij. Op 18 oktober komt namelijk het Schemerpakket en daar zit zó veel leuks in!

Zoals de titel al weggeeft draait dit pakket om dieren die zich graag laten zien als de schemer valt. Het pakket heeft vijf nieuwe diersoorten, waarvan één vivariumdier. Ook kun je bouwen in een stijl die gebaseerd is op Roemenië en is er nieuwe flora toegevoegd. Laten we het dan eerst over de nieuwe diersoorten hebben, te beginnen met de wasbeer. Jawel, de gestreepte nachtbandiet maakt in dit pakket zijn entree. In onderstaande trailer zien we de wasbeer ook al voorbij komen, compleet met wollige pootjes en nieuwsgierigheid.

En wat te denken van de wombat? De wombat is een Australisch buideldier en leven in burchten wat betekent dat er een nieuw dier is om het gebruik van burchten mee te verkennen. Ze maken in het echte leven enorme gangenstelsels, dus ik ben benieuwd of en hoe ze dit in de game verwerken. Dan komt er nog een roodharige pluizenbol naar Planet Zoo, namelijk de vos! De vos is snel, gewiekst en zal zich niet graag laten zien. Wie weet als je bezoekers geduldig wachten en je een mooi en veilig verblijf voor ze maakt.

Een dier waar je liever niet te dicht bij komt, hoe mooi ze ook zijn, is de gestreepte skunk ofwel het stinkdier. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want met een mooi omheind verblijf zijn ze prachtig om naar te kijken met hun mooie dikke staarten. Tot slot dan iets heel bijzonders, wat direct ook een update voor de base game oplevert. Het vivariumdier van dit pakket is namelijk de nijlroezet, een vleermuis. De nijlroezet zal niet te vinden zijn in een standaard vivarium, maar wordt geplaatst in een toegankelijk vivarium. Er is nog niet veel bekend gemaakt over hoe dit er dan uit komt te zien, behalve dat het een groter gebouw is (20 m L x 12 m B x 8 m H) waar in ieder geval de nijlroezet in kan, maar wellicht ook andere dieren zich heerlijk kunnen nestelen.

Planet Zoo - Twilight Pack - Bat

Naast nieuwe diersoorten zullen er ook meer dan 200 nieuwe voorwerpen zijn, volledig in stijl van schemer, griezelen en spoken. Je kunt daarbij denken aan waterspuwers, pompoenen, gloeiende paddestoelen en gotische bouwelementen. Ook zijn er veel nieuwe plantensoorten zoals vingerhoedskruid en de langlevende den. Deze vind je ook terug in het nieuwe carrièrescenario in Transsylvanië. Dominic Myers heeft je weer eens een dierentuin nagelaten en jij mag de boel weer opknappen. Een beroemde beer heeft jouw hulp nodig. Doordat ze niet goed verzorgd werd kwam de media erop af waren protesten onhoudbaar. Het is aan jou om de beer en de rest van het dierenpark goed te verzorgen en dieren en mensen weer te laten genieten.

Een nieuw pakket gaat natuurlijk altijd gepaard met een grote nieuwe update, in dit geval update 1.11. Meer over deze update lees je in dit artikel. Het Planet Zoo: Schemerpakket is verkrijgbaar vanaf 18 oktober op Steam voor €9,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.