Het is eindelijk zover! Verzamel al je kattenvoorliefde en kruip in de huid van een prachtige rode straatkat in Stray. De game is nu eindelijk te spelen op de PlayStation en PC.

Verloren, alleen en gescheiden van familie probeert een straatkat een eeuwenoud mysterie te ontrafelen en daarmee te ontsnappen uit een vergeten stad. BlueTwelve heeft maar liefst zeven jaar aan de game gewerkt en ze hebben ongetwijfeld een klapper van een game neergezet met die third-person kat-avontuur. Met zijn poezelige pootjes begeeft onze Stray zich in een cyberpunk-wereld. Als gamer ga jij deze pluizige kater helpen!

De zeer aandoenlijke launch-trailer zie je hier:


De steegjes waar je doorheen loopt zijn verlicht met neon, de omgeving oogt smoezelig en verlaten en robots zie je zo nu en dan passeren. Als kat zijnde gebruik je je springtechnieken, miauwtechnieken en zo nu en dan zul je jezelf ook flink achter de oren moeten krabben. Verdedig je tegen gevaar en los puzzels op. Je doet het gelukkig niet alleen, want een vliegende drone genaamd B12 is je trouwe compagnon.

Al vele spelers hebben de straatkat in hun harten gesloten en zijn razend enthousiast over de game. Zeer binnenkort gaat ondergetekende ook daadwerkelijk aan de slag met de game en wellicht dat hij ook zeer hoog gaat scoren in de eindejaars-lijstjes.

Stray is nu gratis te spelen op zowel PlayStation 4 als de PlayStation 5. Met een PlayStation Plus Extra of Premium- abonnees is de game gratis! Geen abonnement of toch liever op de PC gamen? Dan is de game te koop in de Playstation store of via Steam. Ben je écht groot fan en wil je ook graag de fysieke versie? Goed nieuws, want deze staat gepland voor 20 september 2022.

Miauw!

© 2022 BlueTwelve Studio Ltd. Published by Annapurna Interactive under exclusive license. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.