De bruiloften van mijn Sims zijn vaak snel, niet zo bijzonder en ik besteed er ook vrij weinig tijd aan. Toen dit pakket werd aangekondigd was ik wel heel benieuwd naar alle mogelijkheden, want wie weet wordt het nu leuk je Sims te trouwen. Ik pakte dan ook flink uit met mijn bruiloft, maar dat is echt goed mislukt…

In De Sims 4: Mijn Bruiloft Game Pack draait het dus allemaal om de grote dag van je trouwerij en alles daaromheen. De trailer beloofde vrijgezellenfeestjes, taartenproeverijen, buffetten, bloemen gooien, alles! Ik kon niet wachten en ging gelijk aan de slag. Ik maakte een nieuw stel aan die echt vanaf de bodem hun relatie nog moesten opbouwen. Ze bleken gelukkig de perfecte match en een verloving was dan ook snel geregeld. Na een romantisch aanzoek in het park was het tijd om te trouwen en dit kan klein in het gemeentehuis, maar kan natuurlijk ook groots. Aangezien het pakket vooral draait om het grootse, ben ik gaan plannen en dat kan op verschillende manieren. Je kunt via de telefoon een evenement plannen, dan is de bruiloft vandaag nog. Wil je liever wat meer tijd om voor te bereiden, dan kun je via de kalender een datum prikken.

Ik vond het eerst wel verwarrend, want ik kon nog vrij weinig invullen. Ik had nog niet veel vrienden gemaakt, alleen wat collega’s, dus een grote gastenlijst was het nog niet. Ik kon mensen ook nog geen rol geven van bijvoorbeeld getuige, die moest ik eerst officieel vragen. Een taart had ik nog niet uitgezocht en ook kleding moest nog gekozen worden. Ik kon al wel vast een locatie kiezen, dus koos ik voor de trouwlocatie in de nieuwe buurt van Tartosa. Ook kon ik verschillende activiteiten laten plaatsvinden en koos ik voor het aansnijden van de taart, geloften uitwisselen, bellen blazen en een eerste dans. Ik plande de bruiloft een aantal dagen vooruit en besloot om de tijd te nemen om al het nieuws te proberen, beginnend met het kiezen van de kleding voor mijn bruid en bruidegom. Hier werden mijn verwachtingen al behoorlijk bijgesteld. Waar ik eigenlijk een soort paskamer verwachtte en bruid en bruidegom verschillende dingen konden uitproberen, was het eigenlijk gewoon Creëer-een-Sim waarin ik een formele outfit kon kiezen. Voor vrouwelijke kleding was vrij veel keuze, maar voor de mannelijke kleding viel het vies tegen. Ook de haarstijlen bood weinig nieuws en er waren zelfs geen fatsoenlijke sluiers. Er is wel aandacht besteed aan traditionele kleding en er is ook een formele hoofddoek beschikbaar. De accessoires zijn best mooi, maar ook hierin had ik wel verwacht dat een trouwring wat meer op zou vallen. Er was ook geen aparte mogelijkheid om deze uit te zoeken, het was gewoon onderdeel van de kleding die je uitkiest.

Goed, misschien dat taarten proeven meer aan de verwachtingen kon voldoen. De verloofden hobbelden naar de taartkraam, zodat we lekker konden proeven. Nogmaals werd ik teleurgesteld, want ik moest gewoon verschillende taartpunten kopen. Mijn Sims zaten na één stukje natuurlijk gewoon vol, dus dat was al geen succes. Het eten van de taart gaf verder ook helemaal geen emoties aan mijn Sims, dus ik moest gewoon een willekeurige taart kiezen die ik mooi vond. Eenmaal in mijn inventaris moest ik de taart aanwijzen als taart voor de bruiloft, zodat deze apart werd gezet en tijdens de grote dag mooi uitgestald kan worden. Mocht je liever zelf een taart bakken dan kan dit ook, maar dan moet je wel over de culinair koken vaardigheid beschikken.

Een boeket kon ik bij de bloemenkraam uitzoeken, beetje jammer dat de verkoper tijdens de openingstijden gewoon wegliep. Gelukkig was hij net op tijd terug en kon ik een mooi boeket uitzoeken. Wat ik best moeilijk vond, want het zijn kleine plaatjes, net als bij andere winkels waar je dingen koopt. Echt onderscheid was moeilijk te maken, maar ik koos uiteindelijk een groot en kleurig boeket. Mooi, voorbereidingen getroffen, tijd voor een vrijgezellenfeest! Ik koos een gezellige bar uit en ging op stap. De game belooft veel nieuwe interacties met je gasten, maar niemand deed eigenlijk iets van wat ik selecteerde. Was het misschien te druk? Even op letten als de bruiloft begint. Er wordt wel lekker gedronken en gedanst, maar het voelde niet echt alsof al die mensen onderdeel waren van mijn feest. Ach, ieder z’n ding natuurlijk, als ze bij de bruiloft maar gezellig aanwezig zijn. Ondertussen vraag ik wat mensen om verschillende rollen te vervullen bij de bruiloft en ze zeggen allemaal ja.

En daar was dan de grote dag. Ik besluit nog een laatste check te doen of alles nu is ingevuld. Ik kan nog kiezen voor een bepaalde kledingstijl, dus ik kies voor Boho in het wit en verder is alles nu helemaal rond. Op het gekozen tijdstip krijg ik een bericht met de vraag of ik de ceremonie wil beginnen. Ja natuurlijk! Mijn Sims staan op de locatie, maar niemand heeft de voorgestelde kleding aan, en het bruidspaar draagt ook gewoon nog de pyjama van vanmorgen. Ik moet ze handmatig laten omkleden en de rest van de gasten blijft kennelijk opstandig. Okay, kleding is ook niet zo belangrijk. De activiteiten die ik van tevoren had gekozen staan linksboven in beeld, maar ik kreeg al de mededeling dat het verder niet beperkt, dus je kunt eigenlijk alles doen en als je een activiteit niet kunt voltooien is het ook niet erg. Hmmm, wat voegt het dan toe? Tijdens de bruiloft kun je je gasten aansturen om bepaalde activiteiten te starten. Je kunt ze bijvoorbeeld plaats laten nemen voor de ceremonie en bellen laten blazen en er ook activiteiten voor het bruidspaar mee starten. Ik besloot iedereen aan te sturen om te gaan zitten, zodat het bruidspaar daarna de geloften konden uitwisselen. Helaas gingen er maar twee van de tien gasten zitten en was het een chaos rond het gangpad. De bruid wurmde zich wat door de menigte om zo niet heel romantisch naar de boog te lopen. De bruidegom kwam er ook wat achteraan gesjouwd trouwens.

Ik had een vriend gevraagd om de officiant te zijn, maar die kwam niet eens naar ons toe gelopen in zijn jogging pak. Die vond het belangrijker om buiten op te drukken. Eén persoon stond bellen te blazen, super fijn… Tijd voor de eerste dans, die stond het pasgetrouwde koppel helemaal alleen te doen en er kwam niemand kijken. Ook toen de rest van de gasten mochten gaan dansen gebeurde er niets. Taart dan maar? Die was inmiddels bedorven, omdat het allemaal veel te lang duurde. Jammer, want het was zo’n mooie taart en ik had er zo’n leuke topper op gezet (waar je overigens zelf een tekst bij kan verzinnen). De chocoladefontein was een groter succes, maar dat viel ook vies tegen. Ik had de game van te voren opgeslagen, dus probeerde het nog een paar keer met wat aanpassingen. Helaas werkte niets en was het elke keer weer een ramp. Soms kwam het niet eens tot het uitwisselen van geloften, want alles werd gewoon genegeerd. Ik probeerde het ook nog een paar keer met andere gezinnen die ik al had (zoals je op de foto’s kunt zien), maar dit was ook vreselijk. Peuters van het eigen gezin konden niet op de gastenlijst en moest ik achteraf nog naar de locatie halen en kinderen mocht ik niet eens vragen om bloemenmeisje te zijn.

Alena’s oordeel

Ik ben niet vaak echt negatief over een pakket van de Sims, veel is tenslotte ook smaak. Dit pakket zou ik echter laten liggen, in ieder geval zolang de makers het nog niet gefixt hebben. Het pakket heeft echt wel potentie, maar het is echt slecht uitgewerkt. De nieuwe meubels zijn wel leuk, Tartosa is een mooie buurt (al vind ik het best onoverzichtelijk waar de winkels zijn), maar verder vind ik het behoorlijk teleurstellend. De nieuwe vrouwelijke kleding is uitgebreid, maar voor de mannen valt het vies tegen en ook de haarstijlen of sluiers hadden beter gekund. Van de activiteiten rondom het trouwen had ik ook veel meer verwacht, want het is vooral meer handelingen die niet bepaald leuk zijn om te doen of iets toevoegen aan de gameplay. En die gameplay is echt niet okay, het werkt niet en daardoor kon ik gewoon niet alles in deze nieuwe Game Pack ervaren. Mocht je van te voren net als ik enthousiast zijn geweest, wacht dan alsjeblieft nog even tot ze deze ellende hebben opgepoetst. Mocht er een update komen dan ga ik er weer mee aan de slag, ik houd jullie op de hoogte!

+ Mooie nieuwe meubels
+ Aantal mooie nieuwe jurken en pakken

– Gameplay werkt totaal niet
– Acties ter voorbereiding op de trouwerij voegen niets toe
– Trailer en screenshots waren behoorlijk misleidend

One Comment on “Review: De Sims 4: Mijn Bruiloft Game Pack”

  1. Oh, ik was ook wel enthousiast over deze toevoeging. Maar als ik dit lees, dan gaat het chaos worden, haha. Ik heb hem al in mijn bezit en ga het binnenkort eens ontdekken 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.