Het voelt al als een eeuwigheid geleden, maar toch is deze game zeker wel in het geheugen blijven hangen. Reden te meer om The Wanderer: Frankenstein’s Creature opnieuw onder de aandacht te brengen.
Een game gebaseerd op het klassieke verhaal van Mary Shelley’s klassieke gotische roman ‘Frankenstein; Or, The Modern Prometheus’. Het feit dat de game gebaseerd was op dit boek en de adembenemende artistieke trailer deden er destijds voor zorgen dat de aandacht absoluut gewekt was.

Benieuwd waar we het ook alweer over hebben? Lees dan deze review! Of bekijk de prachtige trailer nogmaals:


“Mary Shelly (1797 – 1851), pseudoniem van Mary Wollstonecraft Godwin, was een schrijfster wiens bekendste werk ‘Frankenstein; Or, The Modern Prometheus’ was. Dit verhaal is alom bekend. In The Wanderer: Frankenstein’s Creature is het aan jou om om je eigen versie van het beroemde klassieker te maken waarin je de wereld ontdekt door de ogen van het legendarische wezen. Ben je er klaar voor om de waarheid van je bestaan te aanschouwen?”

“Everybody Has A Story, A Beginning and an End.”

Als de “creature” ga je je eigen identiteit en oorsprong ontdekken middels diverse puzzels. Naarmate je meer tijd doorbrengt met de mensheid kom je voor vele vragen te staan. Jouw keuze zorgt voor jouw pad. Een indrukwekkend verhaal en tevens zo indrukwekkende manier van art.

Zoals in de review is verteld: Alleen al de trailer zorgt voor een brok in je keel. Adembenemend mooi wat betreft visuals, diepzinnige teksten die je stof geven tot nadenken en omlijst met tranentrekkende muziek.

The Wanderer: Frankenstein’s Creature verschijnt op 16 maart op zowel de PlayStation 4 als de Xbox One. Kun je niet zo lang wachten? De game is nu al te spelen op de Nintendo Switch en de PC.

© LA BELLE GAMES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.