Jaren geleden heb ik The Settlers gespeeld. Nu komt na ruim 25 jaar na het debuut de game terug naar de PC. Je begint met vrijwel niks om uiteindelijk een aardig goedlopend dorp of zelfs stad te maken. Dit doe je door onder andere grondstoffen te verzamelen. Niet alleen dat, je hebt ook een militaire eenheid nodig om je nederzetting te beschermen en te verdedigen.
Er zijn verschillende The Settlers games verschenen en deze die nu uit gaat komen zal geïnspireerd zijn op The Settlers 3 en The Settlers 4. Deze twee versies waren de populairste uit de gehele franchise. Er zullen drie gamemodi verschijnen: Single Player Campagne, Onslaught en Skirmish – Solo vs. AI, coop vs. AI of PvP met maximaal acht spelers.

Er zijn drie facties waar je mee kan spelen waaronder de Elari. Deze zijn gedwongen om hun thuisland te ontvluchten en zich in een nieuw en onbekend land te vestigen. Daarmee start het avontuur pas echt. Elke factie heeft een eigen uiterlijk, speelstijl en achtergrondverhaal waardoor je een hoop diverse speelmogelijkheden zal hebben.

The Settlers zal vanaf 17 maart zal The Settlers verschijnen voor de PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store en beschikbaar zijn in twee verschillende edities:
– The Settlers Standaard Editie: bevat de game
– The Settlers Deluxe Editie: bevat de game, een Deluxe Pack en verschillende digitale goodies.

Heb jij wel eens The Settlers gespeeld en ben je van plan deze te (her)ontdekken?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.