De Amerikaanse gamestudio Blizzard heeft bekend gemaakt met een nieuw project bezig te zijn, namelijk een gloednieuwe survivalgame voor PC en consoles. Het is nog niet bekend wanneer de game moet uitkomen. Sterker nog, de studio is nog op zoek naar werknemers voor dit project. De vacatures die openstaan zijn om designers, engineers en concept artists te werven.

De nog naamloze survivalgame zal niet voortbouwen op bestaande werelden van Blizzard, zoals bijvoorbeeld Warcraft, Overwatch of Diablo en zal dus ook geen spin-off zijn van deze titels. De game zal zich afspelen in een compleet nieuw universum, vol met helden die we nog moeten ontmoeten, verhalen die nog verteld moeten worden en avonturen die nog moeten worden beleefd.

Hoewel er momenteel nog vacatures openstaan voor het project, lijkt de ontwikkeling al in een verder stadium te zijn. Mike Ybarra, hoofd van Blizzard, geeft namelijk aan in een Tweet dat hij al een aantal uren van het project gespeeld heeft. Hij kan daarnaast niet wachten om deze nieuwe wereld aan spelers te presenteren.

Wat opvalt is dat Ybarra in zijn Tweet verwijst naar spelers “samen”, wat erop kan wijzen dat het een game is waar co-op een belangrijke factor is. Concept art dat al naar buiten is gebracht laat ook twee personages zien.

Vooralsnog is het nog onbekend wat voor game het precies gaat worden, behalve dan dat het zich afspeelt in een geheel nieuw universum waarin spelers moeten overleven. Of de game een exclusive gaat worden, is ook nog niet bekend. Recentelijk werd Blizzard namelijk overgenomen door Microsoft. Hieronder vallen alle grote games als Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty en zelfs Candy Crush, maar ook allerlei wereldwijde eSports-evenementen.

Wat dat verder gaat betekenen voor games die nog in ontwikkeling zijn, dat gaan we meemaken.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.