De afgelopen periode hebben we veel tijd thuis doorgebracht. Dat betekende voor velen thuis werken, maar ook voor de meesten onder ons meer gamen! Nu hoor ik veel mensen om mij heen die problemen hebben met hun internet en dus wilden wij wat tips geven om thuis goed te kunnen gamen.

Internet

Er zijn een aantal zaken belangrijk om goed thuis te kunnen gamen. Op de eerste plaats komt toch wel voor de meesten, internet! Er zijn verschillende soorten aansluitingen die je kunt hebben. De ene is stuk stabieler dan de ander en ook zit er verschil in wat voor snelheid je kiest bij je abonnement. Een aanrader als het mogelijk is toch wel glasvezel. Het is voor mij helaas nog niet mogelijk, maar ik kan niet wachten tot ze het hier komen leggen. Over de andere opties heb ik eerder al een keer een artikel geschreven, zie hier. Een goede internetconnectie is belangrijk. Niet alleen moet je genoeg download en upload hebben, ook moet het een stabiel netwerk zijn. Ik raad VDSL, Kabel of glasvezel aan, met ADSL krijg je over het algemeen niet genoeg MB binnen voor een stabiel netwerk, maar er zijn uitzonderingen.

Verbinding

Naast een stabiel netwerk is het nodig om een goede verbinding te leggen tussen je modem en je PC of console. Voor de meest stabiele connectie is het toch nog altijd het beste om een kabel te leggen. Ik begrijp dat niet iedereen een netwerk kabel door zijn huis wil hebben lopen, maar er zijn hele mooie kabelgoten tegenwoordig. Niet alleen gaat downloaden sneller, maar WiFi is nooit zo stabiel als via de kabel. Zou je toch afhankelijk zijn van WiFi, zorg dan dat je modem of router niet op de grond staat. Je modem op een verhoging plaatsen kan al een enorm verschil maken.  Voor meer tips over de beste plek voor je modem of router zie hier.


Hardware

Als het netwerk geregeld is, dan moeten we kijken naar apparatuur. Indien je een console hebt dan is het pre-built en hoef je er verder niet echt over na te denken. Voor de PC gamers onder ons raad ik wel echt aan om je games op een SSD te zetten. Een SSD is zuiniger en stiller, maar wat vooral belangrijk is voor gamers, hij is veel sneller. Niet alleen merk je dit bij opstarten van je PC of je game, maar ook bij het updaten van games. Bij een HDD heb je dat je een stuk download en dat het dan weggeschreven moet worden waardoor het veel langer duurt. SSD kan dit veel sneller. Gezide meeste games tegenwoordig erg groot zijn en bijna wekelijks updaten scheelt dit veel tijd en frustratie. Je wil niet net klaar zijn om een avondje te gamen en dan een uur moeten wachten tot je game ready is. Naast SSD kan het voor PC gamers belangrijk zijn om een goed toetsenbord te hebben die meerdere keysstrokes tegelijk aan kan, zodat je wel je parachute uit kan laten gaan in bijvoorbeeld Warzone, terwijl je aan het vliegen bent. Voor console spelers is een goede controller van belang. Daarnaast is het voor zowel Console als PC gamers belangrijk om een goede headset te hebben. Veel spellen speel je op geluid, maar ook spellen die je niet perse op geluid hoeft te spelen wil je goed meemaken en geluid kan er voor zorgen dat je het gevoel hebt dat je midden in de game bent.

Omgeving

Onze laatste tip om thuis goed te kunnen gamen is je omgeving. Zorg dat je een goede plek hebt waar je kan zitten. Lekker op de bank, of een goede bureaustoel en dat je even tijd voor jezelf kan nemen zonder afleidingen. Van af en toe gamen kun je echt weer opladen en nu we meer en meer thuis zitten is het misschien juist lastig om even tijd voor jezelf te nemen, maar wel belangrijk!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.