Eerder al werd aangekondigd dat de populaire battle royale-game Apex Legends naar de Nintendo Switch zou komen, maar de game gaat nu nog een stapje verder qua mobiliteit. Respawn Entertainment heeft namelijk aangekondigd dat Apex Legends naar de mobiele telefoons komt. Later deze maand vindt de aftrap van de eerste regionale bètatests voor Apex Legends Mobile plaats, waarmee de gamestudio wederom iets nieuws naar het battle royale-genre wil brengen. Hoewel de mobiele game een gloednieuwe versie van Apex Legends is, moet het trouw blijven aan het origineel.

Apex Legends is speciaal ontworpen voor touchscreens, met gestroomlijnde besturing en doordachte optimaliseringen die resulteren in de meest geavanceerde battle royale-gevechten op een telefoon tot dusver.

Volgens Chad Grenier, Game Director bij Respawn Entertainment, beginnen de bètatests klein, met slechts een paar duizend spelers in Indie en de Filipijnen, maar zijn de ontwikkelaars van plan om het binnen afzienbare tijd uit te breiden naar meer regio’s en meer spelers over de hele wereld. Grenier geeft ook aan dat hij snapt dat sommige spelers zich zullen afvragen wat deze ontwikkeling gaat betekenen voor Apex Legends op de PC en consoles. Spelers hoeven zich geen zorgen te maken. Sterker nog, volgen Grenier moet het beste nog komen voor PC- en consolespelers.

Eerder deze maand werd met de onthulling van de nieuwe Legend Valkyrie al een eerste glimp laten zien van één van de grootste updates ooit voor de game en het team van Respawn kan niet wachten om spelers te laten zien wat de volgende stap gaat zijn.

Momenteel is Season 8 – Mayhem gaande in de game, waarin de inmiddels 16e Legend in de Arena van de game werd geïntroduceerd: Walter “Fuse” Fitzroy. Hieraan wordt binnenkort dus Valkyerie aan toegevoegd.

Apex Legends is gratis te downloaden voor PC (Origin en Steam), PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Op PlayStation 5 en Xbox Series X|S is de game backwards compatible.

Bekijk hier het achtergrondverhaal van de recent aangekondigde Legend Valkyrie in de nieuwste Stories From The Outlands: Northstar:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.