We zitten nog steeds allemaal thuis en de verveling kan dan soms flink gaan toeslaan. Gelukkig biedt de PlayStation vermaak bij uitstek. Nog leuker is wanneer ze om de lockdown door te komen gratis games aanbieden. Ditmaal zijn er maar liefst negen games die gratis te downloaden en spel zijn en garant staan voor uren gameplezier. #PlayAtHome.


In het kader van #PlayAtHome moedigt PlayStation ons aan om heerlijk te kunnen gamen. Om iedereen een handje hierin te helpen bieden ze tijdelijk (tot en met 23 april) negen games aan die gratis te downloaden zijn. Het gaat hierbij om de volgende games:

 • Abzû
  “een prachtig onderwateravontuur dat de droomwereld van het duiken oproept. Dompel jezelf onder in een oceaanwereld vol mysterie, kleur en leven. Voer vloeiende acrobatische bewegingen uit als de Duiker via de elegante zwembesturing. Ontdek honderden unieke soorten die gebaseerd zijn op bestaande dieren en maak echt contact met het rijke zeeleven.”
 • Astro Bot Rescue Mission
  “Kapitein ASTRO heeft jouw hulp nodig voor een gevaarlijke missie! Pak je PS VR-headset en ga op een episch avontuur om de vermiste crew-bots van zijn ruimteschip te redden.”

  VR-headset en PS Camera zijn voor het spelen van deze game vereist.

   

 • Enter the Gungeon
  “Enter the Gungeon is een dungeon crawler waarin een zootje ongeregeld zich een weg naar persoonlijke verlossing schiet, plundert, duikt, rolt en tafelgooit op zoek naar de legendarische schat van de Gungeon: het pistool dat het verleden kan doden.”
 • Rez Infinite
  “Bereid je voor op de ultieme versie van Rez, een spannende reis vol schitterende beelden en geluiden en schietactie. Het spel is volledig remastered en geüpgraded, exclusie voor het PlayStation®4-systeem: geoptimaliseerd voor een haarscherpe 1080p-resolutie, een soepele speelervaring dankzij een framerate van 60 fps en volledige 7.1 surround sound-ondersteuning voor wat algemeen erkend wordt als een van de beste gamesoundtracks ooit.”
 • Subnautica
  “Je bent neergestort op een buitenaardse oceaanwereld en je enige optie is om naar beneden te gaan. De oceanen van Subnautica variëren van zonovergoten ondiepe koraalriffen tot verraderlijke diepzee-loopgraven, lavavelden en bio-luminescente onderwaterrivieren. Beheer je zuurstoftoevoer terwijl je kelpbossen, plateaus, riffen en kronkelende grottenstelsels verkent. Het water wemelt van het leven: een deel ervan is nuttig, veel ervan is gevaarlijk.”
 • Moss
  “Moss™ is een single-player puzzelgame vol actie en avontuur en een nieuwe realisatie van Polyarc, op maat gemaakt voor het PlayStation®VR-platform. Het biedt de klassieke aspecten van een geweldige game, zoals boeiende personages, aangrijpende gevechten en fascinerende verkenningen, en combineert ze met de intrigerende mogelijkheden van virtual reality.”
  VR-headset en PS Camera zijn voor het spelen van deze game vereist.
 • Thumper
  “Thumper is ritmisch geweld: klassieke ritmische actie, vernietigende snelheid en brute kracht. Je bent een ruimtekever. Trotseer de helse leegte en biedt het hoofd aan een doldwaas reuzenhoofd uit de toekomst. Gier door het eindeloze spoor en breek door straffende obstakels met simpele, luchtdichte besturing. Raas vooruit, word nieuwe moves de baas, bereik verpletterende snelheden en overleef bloeddrukverhogende gevechten. Tijdens elke verpletterende strijd speelt een originele soundtrack. Om het paradijs te bereiken, moet je door de ritmische hel.”
 • Paper Beast
  “Ervaar een droomachtige odyssee in virtual reality. Ontdek een maagdelijk ecosysteem dat ontstaan is uit verloren internetgegevens.”
  VR-headset en PS Camera zijn voor het spelen van deze game vereist.
 • The Witness
  Je wordt wakker, alleen, op een vreemd eiland vol puzzels die je zullen uitdagen en verrassen. Je weet niet meer wie je bent en je kunt je niet herinneren hoe je hier terechtgekomen bent, maar je kunt één ding doen: verken het eiland, ga op zoek naar aanwijzingen, probeer je geheugen terug te krijgen en op de een of andere manier weer thuis te komen.”

Maar…. er is meer! Er is nog een tiende game die volledig gratis te downloaden is en dat is Horizon: Zero Dawn! Download deze game tussen April 19 8:00pm PT / April 20 04:00 BST / 05:00 CEST and May 14 8:00pm Pacific Time / May 15 04:00 BST / 05:00 CEST. Hopelijk zit er iets leuks voor je tussen. Één van de games (of uiteraard allemaal) uitproberen kan natuurlijk nooit kwaad, ze zijn immers volledig gratis.

© 2021 Sony Interactive Entertainment Europe Ltd. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.