Scott Pilgrim vs. The World is een van mijn favoriete films om te kijken op een loze zaterdagavond. Kort geleden kwam ik er achter dat er een game van was (kennelijk al 10 jaar). En daar is dan nu, ter ere van het 10-jarig bestaan, een Complete Edition van!

In Scott Pilgrim vs. The World: The Game is het, net als in de film, tijd om ass te kicken in een 2D beat ’em up. Natuurlijk is de game geïnspireerd door de iconische graphic novels en film. In deze heerlijke mix van stijl, humor en klassieke gameplay help je Scott Pilgrim met het verslaan van vijanden om te vechten voor de liefde. De zeven kwaadaardige exen zullen we zeker weten tegen gaan komen! Naast Scott Pilgrim kun je ook spelen als Ramona Flowers, Stephen Stills en nog een boel andere personages die je zult kennen uit de film en novels, met allemaal hun eigen krachten en specialiteiten.  De vaardigheden van je personages maak je sterker door ervaringspunten te verdienen. Mocht je het nou niet zo gezellig vinden in je eentje, dan kun je ook lokaal of online met maximaal drie anderen vijanden verslaan, mee doen aan mini-games, trefbal spelen of ze uitdagen voor epische gevechten.

Naast de digitale versie van de game, is het vanaf nu ook mogelijk om fysieke Limited Editions te pre-orderen, die onder meer een fysieke versie van de game bevatten voor PlayStation 4 of Nintendo Switch en exclusieve merchandise geïnspireerd door de game. De Limited Editions zijn tot 28 februari exclusief verkrijgbaar via limitedrungames.com.

Er zijn drie vette Limited Editions om uit te kiezen:

Standard Edition – Bevat een omkeerbare kaft met nieuwe art van de originele game artist Mariel Cartwright en de maker van de serie Bryan Lee O’Malley, een Leo’s Place ticket en een instructieboekje in kleur.

Classic Edition – Bevat de standaard game, een luxe retro doos, de soundtrack van Anamanaguchi op CD, een gevouwen wereldkaart en stickers.

K.O. Edition – Bevat de Classic Edition, Sex Bob-omb gitaarplectrums, drumstokken, de soundtrack op een cassettebandje, een zevendelige kaartenset en een ingebonden gids geschreven door Jeremy Parish. Alle K.O. Edition items worden geleverd in een authentieke roadiekoffer met een 3D-pop-upscène met licht en geluid.

Sowieso heb ik nu zin om de film weer te kijken, maar ik denk dat ik toch ook maar eens zelf wat ass wil gaan kicken… De game is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Stadia, Amazon Luna, Windows PC en als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice. Ook is de game backwards compatible en daardoor speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.