De iconische multiplayergame RuneScape bestaat alweer 20 jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. Tijdens dit jaar zal Jagex, de maker van RuneScape, nieuwe content op zowel RuneScape als Old School RuneScape en leuke verzamelobjecten uitbrengen voor de fans.

RuneScape is in twee decennia uitgegroeid tot een van de langstlopende online games. Leuk feitjes: al 7.306 opeenvolgende dagen werd RuneScape non-stop gespeeld en verwelkomende bijna 300 miljoen spelersaccounts . En door corona in 2020 telde de RuneScape-games meer dan 1,2 miljoen abonnees naast de nog miljoenen gratis spelers. Om deze prachtige jubileum te vieren kondigt Jagex een jaar lang programma aan met nieuwe content.

Phil Mansell, CEO bij Jagex:

“20 jaar RuneScape is een enorme mijlpaal voor Jagex en de games. Ik wil onze spelers bedanken voor het feit dat ze samen met ons op deze ongelooflijke reis zijn, vooral nu de games genieten van hun beste jaren ooit – tot nu toe! RuneScape heeft een lange weg afgelegd sinds 2001, toen de game werd gelanceerd door een klein team van visionaire spelontwikkelaars. Het was vanaf het begin innovatief en ambitieus om spelers te voorzien van een gratis, altijd beschikbare RPG met een unieke persoonlijkheid.“

 

“Vandaag de dag zijn de RuneScape-games een groot Brits succesverhaal dat wereldwijd bekend is. Het heeft 20 jaar lang gefloreerd door zijn erfgoed te omarmen en tegelijkertijd te evolueren met meer dan 1.000 game- en content-updates. Hierdoor is de game echt gaan leven. Terwijl we het RuneScape-universum toegankelijker blijven maken voor meer spelers over de hele wereld, vieren we gedurende 2021 een van de meest contentrijke jaren voor de games ooit. Op naar de volgende 20 jaar!”

Het jubileumfeestje is al van start gegaan met een evenement, namelijk The Grand Party in Runescape. Hier komen spelers samen met een aantal meest herkenbare personages uit het spel. Daarnaast kan men ook meerdelige questline verwachten die spelers diep in RuneScape’s verleden, heden en toekomst brengt. Ook kunnen spelers genieten van een episch verhaal dat een jaar lang zal duren en kunnen zij speciale in-game rewards verzamelen zoals de 20th Anniversary Cape en Outfit.

Terwijl RuneScape al meer dan 1000 game- en content-updates heeft gehad in de afgelopen 20 jaar, zit 2021 ook weer vol met nieuwe dingen voor RuneScape en Old School RuneScape. Hieronder een kort overzicht wat we kunnen gaan verwachten:

  • Meerdelige 20th Anniversary Quest: ‘Once Upon a Time’ is een nieuwe vierdelige reeks die spelers gedurende 2021 door het verleden, heden en de ‘mogelijke’ toekomst neemt. Deze start op 25 januari met de proloog ‘Foreshadowing’.
  • Elder Gods-verhaallijn: De Elder Gods-verhaallijn zal zich in 2021 ontvouwen naarmate het conflict met de legendarische wezens die het universum schiepen intensiever wordt.
  • RuneScape op mobiel: Na een succesvolle periode via Early Access op Android en Closed Beta op iOS lanceert Runescape in 2021 volledig op mobiel en tablet.
  • Old School RuneScape: Deze titel krijgt een eigen jubileumjaar op 6 januari met het Green Gnome Child-evenement. Spelers gaan samen met de Green Gnome Child op een toch om het Realm of Memories te ontgrendelen en de strijd met demonen en draken aan te gaan.

Daarnaast werkt Jagex samen met Dark Horse Books om een full colour hardcover boek uit te brengen dat in de tweede helft van 2021 zal verschijnen. Het boek ‘RuneScape: The First 20 Years – An illustrated History’ gaat over het 20-jarige evolutie van RuneScape. Je leest hoe het achter de schermen is gegaan afgelopen twee decennia met honderden illustraties en exclusieve interviews.
En dat is nog niet alles/ Samen met Laced Records brengt Jagex een speciale gouden vinylplaat uit van RuneScape: Orginal Soundtrack Classics. Op dit album staan 24 van de meest geliefde tracks uit de begintijd van RuneScape en Old School RuneScape. Ook komen er speciale verzamenobjecten in beperkte oplage beschikbaar. We beginnen met een Tutorial Island-pinbadge. Door het jaar heen zullen er nog meer exclusieve items aangekondigd worden. Het album en de eerste verzamelobjecten kunnen al gepreorderd worden in de officiële RuneScape Merch Store.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.