Aangezien de bioscopen nog steeds dicht zijn en releases steeds opgeschoven worden leek het me voor deze maand wel leuk om, in plaats van een bioscoop overzicht, kijktips van een aantal leden van onze redactie met jullie te delen! Linda, Wendy, Sam en ik delen onze tips met jullie voor wat Streaming vermaak deze maand.

Tips van Linda

Never Have I Ever (Netflix)
Een absolute topper die je zo wegkijkt en binnen een paar uur af kunt kijken. Mijn absolute favoriet van 2020? Ik heb zo het vermoeden van wel. In de serie volg je middelbare scholier Devi, zij wil er alles aan doen om populair te worden en hier is onder andere een vriendje voor nodig. Dit levert enorm genante, komische en ietwat vreemde momenten op. 
De serie bestaat uit (slechts) 10 afleveringen van hooguit 30 minuten, dus je kijkt de serie letterlijk zo uit en laat je achter met honger naar meer! Veel meer! Gelukkig is er al een tweede seizoen aangekondigd. Ik zeg verder niets meer deze serie MOET je kijken!

Bridgerton (Netflix)
Eerlijk gezegd keek ik van tevoren naar Bridgerton van dat is vast een saaie vrouwenserie. Toch ben ik overstag gegaan en begonnen met kijken. Hier heb ik absoluut geen spijt van. Absoluut geen spijt is wellicht te zacht uitgedrukt, want ik kan absoluut niet wachten op de volgende zeven seizoenen. Bridgerton is een Netflix-serie gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. 
In het eerste seizoen van de serie, welke zich afspeelt begin 1800, speelt Daphne Bridgerton de hoofdrol. Het society-seizoen is begonnen en Daphne is er klaar voor om een huwelijkspartner te vinden. Zij laat zich niet echter zomaar met jan en alleman afschepen, maar is eigenlijk op zoek naar echte liefde.

Mindhunter (Netflix)
De jaren 70 en Amerika heeft te maken gehad met meerdere mannen die een reeks moorden hebben gepleegd. Wat ging er in hun hoofd om? Is er een link met hun jeugd? Is hun gedrag te verklaren? Binnen de FBI wordt een speciale unit opgericht om te proberen de psyche van serial killers te doorgronden.
FBI-agent Holden Ford speelt de psychologische kaart en probeert door middel van slimme trucs bekentenissen en inzichten bij moordenaars los te krijgen, zij het op manier die soms niet helemaal door de beugel kunnen. 
Steen-, steen- en steengoed! Twee seizoenen zijn er al letterlijk te bingen, hopelijk komt er ooit nog een derde seizoen. 

Tips van Wendy

Cobra Kai (Netflix)
De serie gaat tientallen jaren verder waar de The Karate Kid films zijn gestopt. Vele hoofdrolspelers uit de oude films keren terug in de inmiddels drie seizoenen. Dit keer wordt het verhaal voornamelijk bekeken vanuit het perspectief van Johnny Lawrence en dat geeft een hele leuke en andere inkijk in de klassiekers. 

Fate: The Winx Saga (Netflix)
Een 6-delige liveaction serie van The Winx Club (de animatieserie van Nickelodeon). De serie ziet er veel minder lieflijk en kleurrijk uit dan de animatieserie, maar misschien is het ook meer bedoeld voor tieners in plaats van kinderen dit keer. Ze hebben de kleuren van de outfits wel lekker herkenbaar gemaakt.

Better Call Saul (Netflix)
Een spin-off serie over Saul Goodman uit Breaking Bad. Ex-zwendelaar Jimmy McGill (later bekend als Saul Goodman) probeert zich als advocaat te profileren in New Mexico. De serie speelt zich ongeveer zes jaar voor de gebeurtenissen van Breaking Bad af. Inmiddels zijn er vijf seizoenen van deze prequel, en hij lijkt het nog steeds wel goed te doen. Gezien het een prequel is zit er natuurlijk wel een einde aan te komen, maar voorlopig staat er nog een zesde seizoen op de planning voor 2021.

Soul (Disney+)
Een animatiefilm van de makers van Inside Out (ook een toffe film). De film gaat over Joe Gardner, een muziekleraar die niets liever zou willen dan jazzmuzikant zijn en op het podium staan. Als hij dan uiteindelijk de kans krijgt gaat alles mis. 

WandaVision (Disney+)
Een opbouwende thriller miniserie van Marvel met Wanda Maximoff en Vision in de hoofdrol. De serie speelt zich elke aflevering in een ander decennia af en er beginnen steeds vreemdere dingen te gebeuren. Elke week staat er een nieuwe aflevering op Disney+. De miniserie zal negen afleveringen bevatten waarvan de laatste op 5 maart op Disney+ verschijnt.

Tip van Sam

Sam is kort maar krachtig en raadt de documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona aan op Videoland. Deze documentaire gaat over het Bernhoven Ziekenhuis in tijden van de coronacrisis. Sam vond het erg indrukwekkend en waarschuwt ook voor wat tranen.

Tips van Alena

Dan tot slot mijn eigen tips. Het was lastig, want Wendy heeft al twee plukjes gras voor mijn voeten weggemaaid met Cobra Kai en WandaVision, en Linda met Mindhunter maar dat geeft weer ruimte voor anderen!

Gravity Falls (Disney+)
Dit is echt een pareltje. Deze animatieserie heeft een geniaal verhaal en briljante humor en is eentje die ik graag mag terugkijken als ik weer eens door mijn lijstje heen ben. In Gravity Falls draait het allemaal om Dipper en Mabel Pines die op een soort zomerkamp zijn bij hun oudoom Stan. Gravity Falls is echter een heel bijzonder dorp en Dipper en Mabel beleven daarom de gekste avonturen. 

Parks and Recreation (Prime Video)
Leslie Knope draait de Parks and Recreation Department in Pawnee Indiana. Dit is echt een van mijn favoriete series, misschien wel mijn favoriet om terug te kijken. Momenteel kijken we dit elke keer als we eten bestellen. De serie is onwijs goed geschreven en zit vol briljante grappen. Perfect voor een avondje lazy bankhangen.

Criminal (Netflix)
Deze serie ontdekte ik vorig jaar en is af en toe best intens. De serie speelt zich grotendeels af in de verhoorkamer en gaat nooit verder dan de gang erbuiten of de kamer ernaast. Elke aflevering zit er een nieuwe verdachte, maar we zien hetzelfde team van rechercheurs steeds terugkomen. Acteurs als Kit Harington (Game of Thrones), Hayley Atwell (Captain America) en Kunal Nayyar (Big Bang Theory) komen voorbij als verdachte en het is me een potje goed acteerwerk. Zelf heb ik tot nu toe alleen Criminal: UK gekeken, maar er zijn ook nog Spain, Fance en Germany.

The Rain (Netflix)
Een dodelijk virus heeft bijna heel Scandinavië weggevaagd, maar een selecte groep heeft zich in veiligheid kunnen brengen en zijn nu op zoek naar antwoorden. Deze Deense serie vond ik wel echt heel tof en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog aan het derde seizoen moet beginnen. Het is niet echt geschikt om met kinderen erbij te kijken, dus het is eentje voor de avonduren. En aangezien het Deens is en ik niet heel goed Deens spreek moet ik ook echt opletten en kan ik niet tegelijkertijd iets anders doen. Maar zeker wel een aanrader. 

The Dark Chrystal: Age of Resistance (Netflix)
Dit is echt een stuk jeugdsentiment voor mij. The Dark Chrystal van Frank Oz en Jim Henson heeft vroeger veel indruk op mij gemaakt. Het was spannend, maar ook echt fantastisch mooi. Ik was ook echt super blij toen ik hoorde dat er een prequel serie van kwam. Helaas lijkt het erop dat het bij dit ene seizoen blijft, al zijn fans het daar niet mee eens. Wellicht is er nog hoop, maar tot die tijd ga ik zowel de film als de serie maar af en toe opnieuw kijken. 

Tot slot nog een algemene tip van mij. De laatste tijd kiezen we een serie/reeks films en gaan we die op chronologische volgorde bekijken. Zo zijn we Star Wars en Marvel al door. Volgende op de lijst is denk ik James Bond. Elke avond dat we zin hebben om een film te kijken gaan we gewoon verder waar we gebleven waren. 

Hopelijk zit er wat voor jullie tussen en misschien hebben jullie zelf ook nog goede tips voor iedereen die soms door alle Streaming bomen het bos niet meer ziet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.