Hoera! Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Ticket to Ride! Het is groot feest, want het populaire bordspel blaast maar liefst 15 kaarsjes uit. Zo’n mijlpaal mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, dus worden we getrakteerd op mooi nieuws.

Het komt wel vaker voor dat populaire bordspellen verjaardag met een speciale editie vieren, denk bijvoorbeeld ook aan Catan. Nu is het de beurt aan Ticket to Ride om het 15-jarig jubileum te vieren. Niet geheel verwonderlijk, maar het bordspel vliegt echt de winkel uit en is onder families één van de meest populaire bordspellen ooit. Om deze heugelijke verjaardag te vieren lanceren Asmodee en Days of Wonder een gloednieuwe 15th anniversary editie. De release-datum ligt hoogstwaarschijnlijk in mei van 2021.

Zowel beginnende bordspelers (van jong tot oud) en fervente bordspellers beleven plezier aan het makkelijk te leren bordspel. Niet geheel onverwacht belandt het spel dan ook regelmatig op tafel. In prijzenland heeft het bordspel al meer dan 37 prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Game of the Year Award. Ook bij Female-Gamers hebben we het bordspel al eerder mogen spelen (lees de recensie hier terug).

Ticket to Ride is verkrijgbaar in 33 verschillende talen, gedistribueerd in meer dan 40 landen. Er is ook een digitale versie beschikbaar op iOs, Android, PC en consoles. Bekijk de kaart van Europa en bouw treinroutes met treintjes. Verbind steden met elkaar en hoop dat je tegenstanders je niet dwarszitten.

De speciale 15th anniversary editie wordt in een gelimiteerde editie uitgebracht. Het bordspel is geüpgrade met gedetailleerde treinen en stations, schitterend nieuw artwork en een mooie nieuwe verpakking met unieke tinnen bewaarblikken. Als uitbreiding zijn alle bestemmingskaarten die tot nu toe ontworpen zijn toegevoegd.

Benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk dan de volgende video:

Ticket to Ride is een bordspel geschikt voor 2 tot 5 spelers en heeft een speelduur van 30 tot 60 minuten. Vele bordspelspelers zijn al zeer enthousiast over het bordspel, dus dit is de ideale gelegenheid om zelf ook te ervaren hoe leuk het bordspel is.

© Asmodee
© Days of Wonder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.