Honderd kunstwerken van één miljoen LEGO®-steentjes, ze zijn te zien in de tentoonstelling The Art of the Brick. Deze tentoonstelling komt tijdelijk naar Nederland en is vanaf 10 december te zien in de Kalverpassage aan de Kalverstraat in Amsterdam. Hier willen wij heen! “Het Corona-proof’ familie uitje voor alle leeftijden!”

The Art of the Brick is een expositie van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya en deze tentoonstelling komt naar Nederland! Het is overigens niet de eerste keer, want in 2014 waren de kunstwerken gemaakt van LEGO®-steentjes ook al te zien. Echter nu zijn er veel meer werken om te bezichtigen. Jong en oud worden geïnspireerd en het populaire speelgoed is verheven tot een heuse kunstvorm. De mogelijkheden met de steentjes zijn oneindig en je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Publieksfavoriet Yellow is uiteraard te zien, maar er is ook een T-Rex van zes meter lang of denk aan LEGO®0-versies van beroemde kunstwerken van Da Vinci, Vermeer of Rembrandt.

Torso: Circle (10.305 LEGO steentjes), Square (9.957 LEGO steentjes) and Triangle (9.147 LEGO steentjes)

Uiteraard zijn er meer activiteiten: kinderen krijgen een gratis kinderaudiogids en er is een heuse speurtocht. Op de foto met Blue Guy Sitting, een levensgroot menselijk figuur van LEGO is uiteraard ook mogelijk.

The Art of the Brick is een tentoonstelling die je absoluut gezien moet hebben. CNN riep al op dat de expositie één van de tien tentoonstellingen ter wereld is die een must see is. Wereldwijd hebben al miljoenen bezoekers de kunstwerken aanschouwt. De expositie is te zien van 10 december 2020 t/m eind februari 2021. De kaartverkoop is al gestart en kun je aanschaffen via www.artofthebrick.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €14,90. Tickets worden per tijdslot gereserveerd en er is één ingang en één uitgang om alles geheel corona-proof te laten verlopen.

Bezoek zeker de tentoonstelling en laat je inspireren voor de prachtige creaties die je thuis nog even kunt proberen na te maken.

One Comment on “LEGO®-Tentoonstelling the Art of the Brick komt naar Nederland!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.