De iconische games RuneScape en Old School RuneScape komen voor het eerst naar Steam, voor PC en Mac. Deze bekende massive multiplayer online-games waren hiervoor enkel te downloaden via de RuneScape-website zelf. Vanaf 14 oktober zal RuneScape beschikbaar zijn op Steam en de klassieke versie hiervan, Old School RuneScape, zal begin 2021 naar het platform van Valve komen.

RuneScape zal worden voor zien van op maat gemaakte lidmaatschapspakketten en prestaties, special voor Steam. Er zal daarnaast een speciaal ondersteuningsteam worden ingeschakeld om de RuneScape Community Hub voor Steam-gebruikers te onderhouden, met onder andere wekelijkse aankondigingen, guides, artikelen, artwork en video’s.

Phil Mansell, de CEO van ontwikkelaar en uitgever Jagex, geeft aan dat Jagex op een missie is om het RuneScape-universum wereldwijd naar meer mensen te brengen. Na de komst van de RuneScape-games op mobiele platformen, wordt nu de beschikbaarheid van de desktop-versies uitgebreid. De games beschikbaar maken voor de Steam-community is een belangrijke stap om dit doel te bereiken, aldus Mansell. Verder geeft hij aan ontzettend uit te kijken naar de lancering van zowel RuneScape als Old School RuneScape op Steam. Hiermee zullen nog meer gamers in staat zijn om deze rijke en aantrekkelijke spelwerelden te verkennen.

Na bijna twintig jaar heeft de RuneScape-franchise 285 miljoen spelers verwelkomd in de online fantasiewereld van Gielinor en rapporteerde eerder dit jaar haar hoogste ledenaantal ooit. De game wordt daarnaast nog steeds voorzien van nieuwe updates en content. Zo is eerder dit jaar de uitbreiding Darkmeyer: The Bloodstained Path uitgebracht. Deze uitbreiding is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de community van Old School RuneScape en de makers zelf. Meer dan 90% van de ruim 55.000 deelnemende spelers steunde de quest.

De RuneScape Coming Soon-winkelpagina is nu live op Steam. Je kunt de game hier op je verlanglijst zetten om op de hoogte te worden gebracht zodra de game beschikbaar is.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.