Het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety meldt up hun website dat Netflix en Ubisoft hun krachten gebundeld hebben en samen aan de slag gegaan zijn met het maken van een Splinter Cell animatieserie. Derek Kolstad, bekend van de succesvolle John Wick-films, zal zowel schrijver als executive producer gaan zijn voor de serie. Variety meldt dat hun bronnen hebben aangegeven dat er al twee seizoenen opgekocht zijn, die samen 16 episodes omvatten.

Helemaal bevestigd zijn deze geruchten nog niet. Zowel Netflix als Ubisoft hebben geweigerd om dieper in te gaan op deze informatie over deze deal. Dat suggereert natuurlijk wel dat er iets gaande is, waar we vast snel achter gaan komen.

Bijzonder is wel dat er weer leven in de franchise geblazen wordt, door middel van een animatieserie. Het is inmiddels al jaren geleden dat er voor het laatst een nieuwe Splinter Cell-game is uitgebracht in de franchise. De laatste game, Splinter Cell: Blacklist, dateert inmiddels alweer uit 2013.

In 2002 werd Tom Clancy’s Splinter Cell voor het eerst uitgebracht, door ontwikkelaar Ubisoft. De game onderschreven door de Amerikaanse thriller-auteur Tom Clancy. Hij leent hiermee zijn verhalen uit ter inspiratie voor de game. Eerder al heeft hij samengewerkt met Ubisoft, waaruit de eerste Rainbow Six-games zijn voortgekomen. In Splinter Cell volgen we van hoofdpersonage Sam Fisher, een voormalig SEAL officier en Gulf War veteraan. De stem van Fisher werd ingesproken door de Canadese acteur Michael Ironside.

Inmiddels zijn er zeven Splinter Cell-games uitgebracht, verschillende stripboeken en zeven boeken. Hoofdpersonage Sam Fisher is daarnaast vaak terug te vinden als easter egg in verschillende games van Ubisoft, zoals Assassin’s Creed: Odyssey, Ghost Recon: Wildlands en Far Cry: New Dawn. In de meest recente update van Ghost Recon: Breakpoint heeft Fisher zelfs een prominentere rol gekregen en werken spelers met de stealthmeester samen.

Meer weten over de wereld van Splinter Cell? Lees dan hier ons terugblik-artikel omtrent de franchise.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.