Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint is nu voorzien van de grootste uitbreiding ooit. Episode 2 is nu beschikbaar en introduceert een nieuw verhaalgedreven avontuur en twee nieuwe klassen. Daarnaast valt de uitbreiding samen met Title Update 2.0, die onder andere de nieuwe Ghost Experience toevoegt.

Het nieuwe verhaalgedreven avontuur, genaamd Deep State, dat deze uitbreiding met zich meebrengt bestaat uit acht missies waarin spelers samenwerken met Sam Fisher, het bekende hoofdpersonage uit Tom Clancy’s Splinter Cell. Samen met Fisher ontdekken spelers een complot om hersengestuurde militaire drones te ontwikkelen. Het is aan de spelers om dit tegen te gaan en schakelen daarbij de hulp in van Fisher. Het is dan ook niet zo gek dat de gameplay zal zich vooral richten op stealth. Een leuk detail is ook dat de originele stemacteur van Sam Fisher, Michael Ironside, teruggekeerd is. Zijn stem zal te horen zijn in de cinematics.

Mocht je de Year One Pass bezitten, dan heb je toegang tot het volledige avontuur. Deze is echter ook los verkrijgbaar. Alle spelers krijgen daarnaast gratis toegang tot de eerste missie en de bijhorende twee beloningen, en kunnen met vrienden spelen in de co-op-modus. In totaal zullen er tien nieuwe, exclusieve missiebeloningen te verdienen zijn.

De twee nieuwe klassen die geïntroduceerd worden, zijn beschikbaar in zowel de PvE- als PvP-modi. De Echelon klasse richt zich vooral op stealth, waardoor spelers geruisloos zich kunnen voortbewegen om vijanden te elimineren. De speciale vaardigheid die de Echelon klasse met zich meebrengt is de Sonar Vision, wat spelers helpt vijanden door muren heen te detecteren en drones te verstoren. De Engineer klasse zorgt ervoor dat spelers meer schade kunnen aanrichten aan drones en dat ze effectiever om kunnen gaan met granaatwerpers. De speciale vaardigheid van deze klasse is de Defense Drone en valt vijanden aan die dichtbij genoeg zijn. De Supply Drone is een klassetool die ervoor zorgt dat bondgenoten worden voorzien van een extra magazijn met sterkere munitie.

Iedereen die de Year One Pass bezit, zal een week eerder toegang krijgen tot de twee nieuwe klassen.

De Ghost Experience, die toegevoegd is door de Title Update 2.0, is een nieuwe gratis modus voor alle spelers. Deze spelmodus biedt nieuwe intense en tactische opties waarbij spelers hun ervaring volledig kunnen aanpassen. Spelers kunnen uit een tal van instellingen kiezen, waaronder het weglaten van het uitrustingsniveau. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een realistischer lootsysteem.

Daarnaast zijn er vier nieuwe maps toegevoegd in de PvP-modus en hebben spelers nu de optie om op een map te stemmen.

De uitbreiding is nu beschikbaar voor Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, dat reeds is uitgebracht voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

Bekijk hier de trailer voor het nieuwe verhaal, Deep State:

© UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.