De Pools-Duitse ontwikkelaar DeSand heeft in samenwerking met Gaming Factory S.A. aangekondigd dat in 2022 hun nieuwe project Lands of Raynar zal uitkomen. De game moet een unieke mix zijn tussen real-time-strategy en roleplaying, en bevat onder andere een intrigerende verhaallijn, gevarieerde gameplay en unieke gamemechanieken. Lands of Raynar zal uitkomen voor PC (Steam) en de nieuwe generatie consoles, PlayStation 5 en Xbox Series X.

In Lands of Raynar speel je als Karia, een van de laatste bewoners van de zogenaamde “fallen lands”. Karia heeft ook een metgezel, namelijk een mystiek hertje genaamd Ivy. Samen ontdek je een duister verleden, mysterieuze objecten en kom je het mystieke wezen Mórrí tegen, die een grote rol in het verhaal speelt.

Jakub Struś, CEO van DeSand, geeft aan dat hun doel was om een rijke en open wereld te combineren met een boeiend en aangrijpend verhaal. Lands of Raynar is een uniek avontuur, dat plaatsvindt in een mystieke realiteit, gevuld met eeuwenoude geheimen. Het gaat een wereld zijn die de speler zal fascineren op verschillende manieren en het hoofdverhaal zal even mysterieus en uniek zijn, aldus Struś. In het verhaal van Lands of Raynar zal worden verwezen naar Europese mythologie, maar ook Keltische en Slavische mythologie.

De makers van de game hebben aangekondigd dat Lands of Raynar een unieke combinatie van RPG- en RTS-games gaat zijn, verreikt met unieke features. Er is sprake van een zogenaamd kennissysteem, dat realisme zal toevoegen, iets wat een grote rol speelt in de game. De speler zal informatie over zichzelf en de wereld om zich heen moeten vergaren. Het er op uit sturen van spionnen en verkenners speelt hierbij een belangrijke rol, alsook het creëren van een uitgebreid informatienetwerk.

DeSand is een onafhankelijke Pools-Duitse studio, dat de nadruk legt op het maken van sandbox- en RPG-games van hoge kwaliteit, met rijke content en unieke gameplay. Zij proberen zichzelf te onderscheiden door middel van het creëren en implementeren van nieuwe technologieën. Hun eerste game is WoodZone, een multiplayergame dat zich afspeelt in een open wereld, waarbij spelers zelf de regels bepalen. Tegelijkertijd werkt de studio aan Lands of Raynar.

De release van Lands of Raynar laat echter nog even op zich wachten, aangezien deze pas in 2022 uit zal gaan komen. De game zal dan uitkomen op PC (Steam), PlayStation 5 en Xbox Series X. Uitgever Gaming Factory S.A. sluit niet uit dat de game op enig moment ook uit zal komen op de Nintendo Switch.

Bekijk hier de trailer voor Lands of Raynar:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.