Schreef ik onlangs nog een artikel over klassiekers die ik graag op de Nintendo Switch wil hebben, wordt er nu al gehoor aan gegeven! Ja mensen, Pikmin 3 komt in een Deluxe versie naar de Nintendo Switch en ik kan niet wachten om de eerste landing te maken.

In Pikmin draait alles om kapitein Olimar en zijn kennismaking met de Pikmin, wezentjes die lekker behulpzaam zijn als je ze opdrachten geeft. Ze hebben allemaal een andere eigenschap waarmee je uiteindelijk de puzzels op de planeet moet oplossen. Elke dag land je op een ander deel van de planeet en moet je voldoende voeding vinden om brandstof voor je ruimteschip van te maken en moet je bijvoorbeeld op zoek naar onderdelen van het schip. In Pikmin 3 kwam op 26 juli 2013 uit voor de Wii U en heb je de controle over Kapitein Alph, Kapitein Britanny en Kapitein Charlie. Ze maken een crashlanding op een voor hen onbekende planeet en raken elkaar daar kwijt. Ze zullen op zoek moeten naar elkaar en naar iets om ze weer terug naar hun eigen planeet te krijgen en daar hebben ze de Pikmin voor nodig. 

In deze Deluxe versie zijn nieuwe features toegevoegd om het spelen op de Nintendo Switch nog leuker te maken. Zo kun je de game co-op offline op dezelfde console met iemand spelen, dus lekker oldschool op de bank! Je kunt samen het verhaal doorspelen of speciale zijmissies samen oplossen. Aan de ene kant lijkt me dit een hele leuke toevoeging, want twee mensen kunnen natuurlijk meer zien en doen dan één. Aan de andere kant hoop ik dat ze die samenwerking dan goed hebben uitgewerkt, dat je beide ook wat je eigen weg kunt gaan en niet uit beeld loopt om dan vervolgens niet meer zichtbaar te zijn. Zoals het nu lijkt wordt het split-screen Mocht je niet samen maar tegen elkaar willen spelen, dan kun je gaan voor Bingo Battle waarin je elkaar moet bekogelen met Pikmin.

Naast de co-op functie zijn er nog meer nieuwe toevoegingen voor deze Deluxe versie. Voor de oorspronkelijke Pikmin 3 is DLC uitgekomen in de vorm van nieuwe Mission Stages en deze zitten er voor het gemak gelijk alvast bij. En om Pikmin 3 voor iedereen toegankelijk te maken zijn er verschillende moeilijkheidsgraden, is er nu lock-on-targeting, kun je gebruikmaken van hints en kun je ervoor kiezen om de game in een rustiger tempo te spelen. Vooral dat laatste spreekt me wel aan, want de tijdsdruk tijdens deze game is soms hoog! Zeker als je teveel aan het genieten bent van de omgeving van het level en de schattigheid van de Pikmin is een dag op de buitenaardse planeet zo voorbij. Tot slot kun je als speler ook nog kiezen voor een aantal zijmissies waarin je met Olimar en Louie kunt spelen. Deze twee kennen we van de voorgaande Pikmin games en laten je zien hoe zij de planeet hebben beleefd.

Ik heb er zeker zin in! Ik kan niet wachten om de game weer lekker door te spelen, want op de Wii U vond ik het niet altijd even relaxt met het grote logge scherm in mijn handen en het constant heen en weer moeten kijken. Ik hoop dat ze deze Deluxe versie dan ook goed uitgewerkt hebben en dat inderdaad iedereen van Pikmin kan genieten en ik ook af en toe relaxt met mijn Pikmin over de planeet kan wandelen. Ik ben ook erg benieuwd hoe de co-op uitgewerkt is, of deze lekker soepel werkt. Gezien het offline op dezelfde console is verwacht ik het wel, maar een co-op modus voelt snel vervelend als deze niet goed uitgewerkt is. Zeker in een game waarin strategie en timing erg belangrijk is wil je dat het lekker soepel loopt. Pikmin 3 Deluxe is nu beschikbaar voor pre-order en komt uit op 30 oktober. Meer informatie over de game en over de pre-order vind je hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.