De Nintendo Switch draait inmiddels al ruim drie jaar mee en heeft een beste lading spellen, waaronder een aantal remakes of vervolgen op klassiekers. Zo is er Mario Kart 8 Deluxe en krijgt Paper Mario zijn opvolger op de Switch en genieten we nu inmiddels al een tijdje van de langverwachte Animal Crossing: New Horizons. Toch mis ik nog een aantal klassiekers die ik graag op de Switch zou zien.

Eledees
Eledees (ook wel Elebits buiten de PAL-gebieden) was een heerlijk lieflijke ‘shooter’ waarbij je kleine wezentjes genaamd Elebits moest vangen.  Elebits geven de wereld energie, maar als op een dag de bliksem inslaat en alle Elebits zich raar beginnen te gedragen gaan de ouders van Kai (het hoofdpersonage) op onderzoek uit. Kai wordt echter ongeduldig als hij geen televisie kan kijken en besluit zelf maar op pad te gaan met de capture gun van zijn ouders. Tijdens een level ontvang je energie uit de Elebits waarmee je steeds zwaardere dingen kunt optillen (om onder te zoeken) en om steeds meer apparaten aan te zetten waar dan ook weer nieuwe Elebits uit stormen.  De eerste levels waren nog wel te doen, maar naar mate je verder in de game kwam kreeg je steeds meer en steeds lastigere soorten te vangen. Qua besturing was de game niet altijd even fijn, want lades gingen soms niet lekker open, kastdeurtjes gingen weer dicht zodra je in de buurt kwam. Toch heb ik me altijd heel goed vermaakt met deze game en een nieuwe en betere versie zou erg welkom zijn!

Pikmin
Zelfs als de heldhaftige Kapitein Olimar besluit om op vakantie te gaan krijgt hij geen rust. Zijn schip stort neer en hij moet op zoek naar de onderdelen van zijn schip op een vreemde planeet. Daar ontmoet hij de Pikmin. Schattige en dappere beestjes die hem zullen helpen in zijn avontuur. Allemaal hebben ze andere krachten die je tactisch moet inzetten om de dag te overleven, zodat je voor het avond wordt terug kunt keren naar je schip. Pikmin is een tactische puzzelgame en blijft ontzettend leuk om te spelen. Er zijn al drie delen beschikbaar voor de Wii en Wii U, maar het lijkt mij ook de perfecte game voor de Switch. Deze mag van mij echt niet ontbreken en ik zal dan ook een gat in de lucht springen als Nintendo aankondigt dat er een vervolg zal komen. We hebben er ook een poster van op de muur en die vrolijkt echt de hele kamer op.

Zack & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure
Nog zo’n heerlijke game! In Zack & Wiki speel je met piraat Zack en zijn trouwe en bijzondere maatje Wiki, een gouden aapje die in een bel kan veranderen. Wat Wiki verder nog bijzonder maakt is dat ze vijanden in handige gebruiksvoorwerpen kan veranderen en aangezien het een puzzelgame is komt dat nog wel eens van pas. Zack en Wiki moeten op zoek naar de onderdelen van kapitein Barbaros, die op dit moment alleen nog een gouden schedel is. Aangezien Zack de beste piraat ooit wil worden gaat hij uiteraard samen met Wiki op zoek.  Het is ook een game die zeer geschikt is voor kinderen, omdat je keer op keer kunt proberen tot je de oplossing hebt gevonden. Deze game heb ik echt gemist en zou een fantastische aanvulling zijn voor de Nintendo Switch.

Battalion Wars
Naast een boel platformers en puzzelgames waren er ook strategische games te vinden voor de Wii. Battalion Wars is een real-time tactics game waarbij je al je units over het veld moet verplaatsen om je missies en doelen te behalen. De game heeft een cartoony uiterlijk en dat maakt de game ook weer zo’n perfecte Nintendo game. Ondanks dat het een oorlogsspel is, doet het dan ook niet echt gewelddadig aan. De game was overigens niet persé makkelijk, maar zeer vermakelijk voor een avondje op de bank. Er was ook een online modus, maar die werkt inmiddels niet meer. Dat zou op de Switch dan natuurlijk wel weer prima kunnen als ze het goed uitwerken. Een leuke offline co-op modus zou het op de Switch natuurlijk ook goed doen, ook weer leuk voor dat avondje op de bank.

Wii Sports
Ja, deze mag niet ontbreken toch? Ik weet dat er inmiddels allerlei sportieve spelletjes voor de Switch zijn, maar ik mis gewoon het simpele potje bowlen, golf, baseball en tennis. Waarom maken ze nou niet gewoon deze klassieker voor de Switch. Gewoon zoals hij is, wel wat mooiere looks misschien, maar gewoon de gameplay zoals we gewend zijn. Het geeft altijd zoveel lol om gewoon wat te klooien met het bowlen en allemaal rare trickshots te rollen. Of om hole in ones te slaan met golf tot grote frustratie van je tegenstander. Het is misschien niet heel bijzonder of speciaal, maar het spelen van Wii Sports geeft al bijna veertien jaar lang zoveel leuke herinneringen. Ik zou me daar toch wel weer kostelijk mee vermaken, dus kom maar op!

MySims en MySims Kingdom

Oef, hier heb ik zoveel tijd in gestoken! MySims en opvolger MySims Kingdom waren heerlijk kneuterige Animal Crossing-achtige games waarbij je de inwoners van de stad moest helpen door huizen voor ze te bouwen en opdrachten voor ze te doen. Je kon verschillende soorten fruit gebruiken als verf en moest bijvoorbeeld schroefjes om apparaten en meubels te knutselen. Ik vond het echt super leuk, ook omdat het gewoon niet zo ingewikkeld was en je kon gewoon lekker wat rondsjouwen en dingen doen. Beetje met mensen praten, dingen voor ze doen (want stel je voor dat ze zelf hun problemen oplossen) en daar dan weer wat voor terug krijgen. De personages van MySims kun je tegenwoordig nog terugvinden als verzamelobject in De Sims 4! Ik zou een nieuwe MySims best leuk vinden voor de Switch en ook die is weer zo kindvriendelijk. Het is creatief, avontuurlijk en lekker toegankelijk voor iedereen.

Endless Ocean
In Endless Ocean en Endless Ocean 2: Adventures of the Deep moest je simpelweg duiken en de oceaan ontdekken. Niet alleen voor vissen, maar ook voor mysterieuze verschijningen. Nu heb ik zelf wat last van thalassofobie, dan ben je bang voor de zee. Ik ben niet zozeer bang voor het water op zich, ik durf ook heus wel in een boot te varen en vond snorkelen aan de kust van Israël ook niet eng, maar als ik films als The Meg zie waar een grote blauwe leegte allerlei geheimen verhult krijg ik enorme kriebels en wordt ik soms zelfs een beetje misselijk. Het spelen van Endless Ocean hield bij mij dan ook snel op zodra we de diepte in moesten. Maar gelukkig is mijn man geen angsthaas en deed hij de dieptes voor mij. Het was ondanks dat de graphics niet altijd heel bijzonder waren wel een leuke game. Een beetje snorkelen en vissen aaien duurde bij ons al gauw drie uur achtereen. De Switch is niet persé dé console voor dit spel, maar het is wel wholesome genoeg om aan de reeks toe te voegen. Dan moet je overigens niet in de buurt van kaaimannen komen..

Kororinpa
Als je liever gaat voor een nieuwerwets potje knikkeren wordt het tijd voor Kororinpa. De superschattige knikkers rolden over het scherm bij ons thuis. Overigens gaf het naast schattige knikkers ook wel wat frustratie hoor, want de levels waren niet altijd even makkelijk. Je bewoog de baan door de Wii Remote te kantelen en draaien en dat ging niet altijd even soepel. Toch zou dat bij de Switch natuurlijk ook prima met de Joy-Cons. Het lijkt mij in ieder geval wel weer leuk om de knikkers over een ingewikkelde baan te rollen en ze er af en toe per ongeluk af te wippen. Kijk die varkensknikker hieronder nou, dat is toch schattig?

Zo, deze lijst mag van mij wel toegevoegd worden aan de collectie voor de Nintendo Switch (alsof ik nog niet genoeg te spelen heb…). Er is nog zoveel moois toe te voegen, zoveel games die lekker zouden kunnen wegspelen op de Switch. Zoveel die een sentiment hebben die ik graag ook op de Switch zou willen voelen. Ik ben heel benieuwd of er nog klassiekers zijn die jullie missen, dus reageer vooral in de comments hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.