Peaky Blinders, wie is er niet bekend met deze regelrechte Netflix-hit? De serie is inmiddels al behoorlijk uitgemolken met bijvoorbeeld een eigen bordspel, een eigen whiskey en als klap op de vuurpijl komt daar nu een eigen game aan. Yes! Hier zitten wij Arthur Shelby euh… Peaky-fans enorm op te wachten! Peaky Blinders: Mastermind ziet op 20 augustus al het daglicht, dus we praten je snel bij.

In Peaky Blinders: Mastermind speel jij het meesterbrein. Je kruipt in de huid van diverse hoofdpersonages uit de serie, waaronder natuurlijk Tommy himself, Polly, Ada en John. Curve Digital is het brein achter de allereerste game gebaseerd op de award-winnende serie.

Bekijk de trailer hier:

Na het zien van de trailer, waarin Cillian Murphy himself ook spreekt,  bekruipt je weer dat overheerlijke gevoel dat je ook tijdens het kijken van de serie krijgt en dat ligt met name aan de soundtrack. De serie heeft zijn succes mede te danken aan de kraker van een soundtrack met o.a. Nick Cave, Arctic Monkeys en Anne Brun. Dit keer is de eer aan de Engelse band Feverist die de soundtrack voor de game heeft mogen verzorgen.

De die-hard-fans hebben ongetwijfeld al iets opgemerkt in de trailer. Belangrijk om te weten is dat de game zich afspeelt vóór het eerste seizoen. Als speler sluit je je aan bij de criminele praktijken van de familie Shelby. Ze ontdekken dat er een complot gaande is om Tommy zijn business uit de weg te ruimen.
Waar het om draait in Peaky Blinders: Mastermind is dat het een puzzelavontuur is waarin je strategieën plant en uitvoert en hierbij de controle over de belangrijke Shelby-familieleden neemt. Zet de personages in het vroege 20e eeuwse Birmingham op het juiste moment op de perfect plek om zo door de uitdagende scenario’s te kunnen navigeren. Een creatieve interpretatie van de wereld die de serie heeft gecreëerd.

By the order of the Peaky f*cking Blinders! Laat in deze game niets aan het toeval over. Op 20 augustus kun je je brein kraken op de Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC (Steam). Plaats je een pre-order voor de PC dan krijg je de officiële soundtrack helemaal cadeau.

© Curve DIgital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.