De wondere wereld van Minecraft gaat onder water met een boek waarin je alles kan lezen over de oceanen. Met dit handboek zal je een stuk wijzer gaan worden over de ‘prachtige en vreselijke’ dingen die je tegenkomt. Met dit boek in de hand kan jij de zeeën van de Bovenwereld bevaren!

Uitgeverij Meis & Maas heeft dit boek uitgegeven en ik heb hem voor jullie mogen reviewen. In dit boek, Minecraft – Alles over Oceanen, staan drie grote hoofdstukken waarin je meer te weten gaat komen over;
1. Bouwwerken en buit
2. Oceaanmobs
3. Survivaltips

Maar je maakt eerst kennis met de oceaangebieden die er zijn. Zo krijg je te maken met een bevroren oceaan, koude oceaan, lauwe oceaan en een warme oceaan. Elk heeft een eigen look met bijpassende planten en vissen. Voordat je gaat duiken is het handig om te weten dat je eten mee moet nemen en hout moet verzamelen. Verder staan er een hele hoop drankjes in die je kan maken en waar ze handig voor kunnen zijn.

1. Bouwwerken en buit
In dit hoofdstuk leer je van alles over de vissen en wat je allemaal zou kunnen vinden aan je hengel. Naast vissen komen er soms ook voorwerpen naar boven die je weer voor andere doeleinden kan gebruiken. Je leert meer over de oceaanbodem en krijgt te maken met scheepswrakken, wie weet kom je nog wel een schat tegen. Er zijn verschillende onderwater ruïnes, grotten en andere bouwwerken te ontdekken.

2. Oceaanmobs
Onder water is het niet alleen vrolijk rondzwemmen en de boel ontdekken er is ook heus gevaar! Elk beest (ook wel mob genoemd) is voorzien van een vijandelijkheidsmeter. Van geel (passief, dus vrij onschuldig) naar oranje (neutraal) naar rood (agressief, dus gevaarlijk) is te zien waar je mee te maken hebt. De mobs laten spullen vallen die je weer kan gebruiken.

3. Survivaltips
Nu heb je in de eerste twee hoofdstukken geleerd wat je kan verwachten, maar het is ook erg fijn en handig als je weet te overleven! Daarvoor zijn er een aantal survivaltips waarbij je bijvoorbeeld een drietand kan betoveren, een Kracht van de Zee kan bouwen en het starten van een onderwaterboerderij!

Het boek is niet super dik en is voornamelijk gevuld met veel beeld! Dus degene die niet zo dol zijn op lezen en toch liever plaatjes kijken kunnen hier zeker mee aan de slag. Misschien dat het ook aantrekkelijker is om dit boek te lezen omdat je meer te weten komt over de nieuwe wereld van de oceanen. Het geeft net weer een stapje extra om een nieuwe wereld te ontdekken en met dit boek kom je niet voor verrassingen te staan, toch?!

Zeker handig om erbij te hebben en als je dan toch zou moeten lezen en dol bent op Minecraft, dan waarom niet met dit boek aan de slag? Naast deze survivalgids zijn er ook andere delen verschenen om je meer over de wondere wereld van Minecraft te leren.

Koop hier via Bol.com:
* Minecraft – Alles over oceanen €12,99
* Minecraft – Alles over survival €12,99
* Minecraft – Alles over PVP en minigames €12,50
* Minecraft – Alles over Creative €12,50
* Minecraft – Alles over Redstone €12,50
* Minecraft – Alles over betoveringen en drankjes €12,50
* Minecraft – Alles over Nether & de End €12,50
* Minecraft – Alles over Boerderijen €24,95
* Minecraft – Alles over verkennen €9,99

Dit artikel maakt gebruik van affiliate links.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.