Bloober Team, de makers van horrorgames als Blair Witch, Observer en Layers of Fear heeft aangekondigd met een nieuw horrorspektakel te komen, namelijk The Medium. Het zou volgens de ontwikkelaar hun meest ambitieuze en grote project tot nu toe zijn en het moet een psychologische horrorgame gaan worden. De release van The Medium staat gepland voor dit najaar. De game zal uitgebracht worden op PC en de Xbox Series X.

In The Medium reist de speler af naar een verlaten hotel, om vervolgens een mysterie te ontdekken dat alleen kan worden opgelost door een medium. De speler duikt uiteraard in de rol van dit medium, genaamd Marianne, en wordt getergd door visioenen. Daarbij komt ook kijken dat Marianne in twee werelden lijkt te leven: de echte en spirituele wereld. Niets is wat het lijkt en alles heeft een andere kant. Als medium met toegang tot deze twee werelden, heb je een breder perspectief en kun je beter zien dat er geen enkele simpele waarheid schuilt achter wat een ander ervaart. Dat is ook gelijk het thema dat centraal staat in de game: hoe jouw perspectief jouw waarneming beïnvloedt. Piotr Babieno, CEO van Bloober Team, legt uit dat wanneer je jouw standpunt verandert, je erachter komt dat de zaken ingewikkelder en genuanceerder zijn dan je in eerste instantie dacht.

Componist Arkadiusz Reikowski werkt samen met Akira Yamaoka, bekend van Silent Hill-games, aan de muziek van The Medium. Ontwikkelaar Bloober Team geeft aan dat de samenwerking met de legendarische Yamaoka een droom is die werkelijkheid wordt. Er wordt gewerkt aan een zogenaamde dubbele soundtrack, dat natuurlijk symbool staat voor de twee werelden waar medium Marianne zich bevindt.

The Medium zal dit najaar uitkomen voor zowel PC als de nieuwe Xbox Series X. Een preciezere releasedatum is helaas nog onbekend.

Bekijk hier de onthullingstrailer van The Medium:

© BLOOBER TEAM

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.