Wat een domper was het. De wereld had reikhalzend uitgekeken naar de release van The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima. Door het Coronavirus werden de releasedata uitgesteld. Redactrice LiscaCooper91 schreef al over het uitstel van de release van The Last of Us Part II in dit artikel. Inmiddels schijnt de zon weer (letterlijk en figuurlijk), want Sony heeft inmiddels nieuwe data bekendgemaakt. Benieuwd? Lees dan vooral even verder!

Het nieuws is te lezen in een blog op de officiele website van PlayStation.

As our teams at Sony Interactive Entertainment and Worldwide Studios approach development milestones and confront a world changed by COVID-19, we find ourselves having to adapt to today’s ever-changing environment. Amidst some disruptions to our working styles, we wanted to provide an update to PlayStation gamers who are eager to learn when our next exclusive titles will arrive to PlayStation 4.
– Hermen Hulst, Head of Worldwide Studios, SIE

Het grote nieuws is dat The Last of Us Part II op 19 juni het levenslicht zal zien (slechts een kleine paar weekjes na de oorspronkelijke releasedatum) en Ghost of Tsushima volgt op 17 juli (oorspronkelijke datum 26 juni). Pfoeh, dat betekent dat vervelen er deze zomer er absoluut niet in zit!

Zowel Naughty Dog en Sucker Punch Productions worden bedankt voor hun harde werk onder de welbekende huidige omstandigheden. Ze kunnen tevens niet wachten om te horen wat de spelers vinden van beide AAA-releases. Nog héééél eventjes geduld nog dus.

Tot die tijd is het nog even genieten van de trailers:
The Last of Us Part II:

Ghost of Tsushima

De reacties van fans zijn zeer divers, de één zou het liefst van de daken willen schreeuwen dat The Last of Us Part II sneller dan verwacht te spelen is. Een ander geeft aan dat hij liever had gezien dat Sony gewacht had tot November en ze er een PlayStation 5 release van hadden gemaakt. Laatstgenoemde opmerking valt natuurlijk wat voor te zeggen, maar ik gok persoonlijk dat dit met de release van de PlayStation 5 ook weer voor problemen gaat zorgen (lees: er komt een run op de nieuwste console met als gevolg vele teleurgestelde gamers).

©2020 Sony Interactive Entertainment Europe.
© SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT / NAUGHTY DOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.