Producent Marty Stratton heeft in een open brief op Reddit laten weten dat de geprezen componist, Mick Gordon, niet zal langer werken aan de aankomende uitbreiding van DOOM Eternal. Gorden was eerder al verantwoordelijk voor de epische heavy metal soundtrack voor DOOM 2016 en DOOM Eternal, maar de soundtrack van de Eternal-uitbreiding zal dus moeten worden voorzien door een andere componist. Eerder al was er gedonder tussen Gordon en ontwikkelaar ID Software. Er werd aan hem gevraagd of hij er voor openstond om weer de soundtrack te voorzien, als er een nieuwe DOOM-game zou uitkomen. Gordon antwoordde echter met “ik betwijfel of wij ooit nog gaan samenwerken.”

De reden hiervoor bleek de onlangs uitgekomen publieke versie van de soundtrack van DOOM Eternal te zijn. De kwaliteit van deze soundtrack is beduidend een stuk minder dan die in de game zelf, wat komt door de verschillende golflengtes die gebruikt zijn. Hier is componist Gordon niet blij mee, wat blijkt uit een reactie die hij plaatste op een YouTube-filmpje van de soundtrack: “Leuk weetje: al die stomme veranderingen in maatsoorten zijn gedaan door iemand van marketing zonder enige muzikale kennis. Wel een gave cover trouwens.” Hij geeft met deze reactie aan dat hij niet verantwoordelijk was voor het mixen van deze publieke versie van de soundtrack.

Het is dan ook niet gek dat nu officieel naar buiten is gebracht dat Gordon geen deel uit zal maken van de soundtrack voor de aankomende DOOM Eternal-uitbreiding. Producent Stratton geeft in de open brief aan dat ze, ondanks het talent, moeite hebben om samen te werken, wat betreft de productie en ontwikkeling. De communicatie tussen Gordon en ID Software over deze problemen hebben het vertrouwen in elkaar verpest. Voor ID Software is er hierdoor een onhoudbaar patroon ontstaan van onzekerheid en risico ontstaan.

Stratton blijft echter wel respect houden voor het talent van Gordon en hoopt hij dat de componist veel prijzen zal winnen voor zijn bijdragen aan DOOM Eternal. ID Software is nu genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuw uniek talent in de muziekindustrie. Wie de soundtrack voor de uitbreiding van DOOM Eternal gaat voorzien, is nog onbekend.

DOOM Eternal is nu uit voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. De game komt later dit jaar uit op de Nintendo Switch. Benieuwd naar wat wij van DOOM Eternal vonden? Lees hier onze review over de PC-versie van de game.

About LisaCooper91

Gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.