Games zien er tegenwoordig grafisch super realistisch uit en dat is natuurlijk fantastisch. Maar soms wil je ook gewoon even old-school gamen, terug naar je jeugd (als je al wat ouder bent) of gewoon even back to basic zonder poeha. Gelukkig zijn er nog makers die dit voor ons doen en met 128×96 pixels en maar vijf kleuren komt Grizzland graag mijn scherm binnen.

Grizzland is een open wereld platformer waarin je de vrijheid krijgt om vrij te verkennen binnen vrij ruime paden. Je wordt ook zeker uitgedaagd om te verkennen en alle geheimen van Grizzled Planet te ontdekken. Gaandeweg ken je jezelf steeds voorwerpen en skills toe en uiteindelijk kun je jezelf zelfs groter en kleiner maken en je kunt jezelf laten exploderen en weer in elkaar zetten. Nou, dat belooft wat!

De vijanden in dit spel worden Dinos genoemd en het is de bedoeling dat jij je steeds verder verbetert zodat je deze vijanden en andere obstakels kunt verslaan. In een platformer is dat natuurlijk vrij gebruikelijk, maar dat het open wereld is zal er naar verwachting voor zorgen dat je echt moet gaan zoeken naar de uitbreiding van je skills. Verder is er eigenlijk weinig bekend over de game, maar misschien is dat ook een deel van de charme. Ga het maar gewoon lekker zelf ontdekken en uitzoeken.

Uitgever EastAsiaSoft heeft inmiddels een aardige lijst spellen uitgegeven en de meeste games zijn een beetje van dezelfde aard. Bijzonder, anders dan anderen, grafisch sterk en ontwikkeld door de wat kleinere ontwikkelaars. Grizzland is ontwikkeld door Ivan Zlobin, ook wel bekend als Khud0. Hij heeft een eigen YouTube kanaal waar hij beginners stap voor stap uitlegt hoe je een eigen game kunt maken en hij geeft tips voor het proces. Dat is wel tof!

Grizzland is vanaf nu overal digitaal beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo eShop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.