Tiny Houses (kleine huisjes) zijn best populair om in te wonen. Zoveel mogelijk woonruimte in een zo klein mogelijk huisje of ander gebouw. Dat dit dan een accessoires pakket is voor De Sims 4 is ook niet zo heel gek. Maar wat kan je nu van dit pakket verwachten?


Het pakket bevat nieuwe voorwerpen waarmee je een klein huisje compact kan inrichten. Neem bijvoorbeeld het opklapbed, die overigens voor een hoop onheil kan zorgen, die je Sim uit kan klappen als ze gaan slapen. Hoewel er een aantal nieuwe voorwerpen en features zijn, blijft het wel een beetje een mager pakket, er hadden heus meer spullen aan toegevoegd worden. De kleding voor de Sims is ook erg magertjes, maar er zijn nieuwe kapsels die wel heel leuk zijn, al zeg ik het zelf.


Met het Klein Wonen pakket is het zeker een uitdaging om klein te bouwen. Niet alleen om klein te kunnen wonen, maar bij een micro huis is het maar net de vraag of je Sims er wel in passen. Er zijn verschillende ‘rangen’ om nog kleiner te bouwen dan je misschien al eens hebt gedaan bij een starterswoning. Elk hokje waar je op bouwt telt mee.
Klein: 100 hokjes
Piepklein: 64 hokjes
Micro: 32 hokjes

Bij een piepkleine woning komen de voordelen van een klein huis voorbij, waarbij het aanleren van vaardigheden bijvoorbeeld tweemaal zo snel gaat en krijgen alle voorwerpen een comfortbonus. Bij een microhuis worden alle relaties tweemaal zo snel verbeterd en groeien planten sneller. Jouw Sims kunnen nu ook een lagere huur betalen met een kleinere woning en dat is wat we allemaal willen toch? Minder betalen, meer spullen?


Zoals ik al aangaf is het opklapbed het meest bijzondere meubelstuk in elk huis. Naast dat hij ruimte bespaard, alhoewel je er wel voor moet zorgen dat je Sims er omheen kunnen lopen, is het een gevaarlijk meubelstuk! Menig Sims zijn er al onder gesneuveld en zolang je de handigheidsvaardigheid niet onder controle hebt, zal dit vast nog wel eens voorkomen. Wees dus gewaarschuwd. De nieuwe meubelstukken passen qua kleur heel goed bij elkaar en geven een soort IKEA vibe af. De accessoires, waar je je huis mee op kan leuken, zijn wel leuk! Zo heb je een gezellig rekje met allerlei prullaria voor in de keuken, maar ook eentje voor in de badkamer.

Mening: Eigenlijk is dit een best leuk pakketje. Dit komt denk ik ook door de meubeltjes die er zijn, ook leuk te combineren zijn met de voorgaande pakketten. Zo ben ik erg blij met de accessoires die erbij gekomen zijn en de kleuren van de nieuwe meubels zijn ook mooi en fris. Hoewel dit pakket ook wel gecombineerd had kunnen worden met bijvoorbeeld de uitbreiding Studententijd is het voor mij zeker eentje die ik niet had willen missen. Ook de extra uitdaging om zo klein mogelijk te bouwen spreekt me erg aan.

+ Leuke frisse nieuwe voorwerpen
+ Nieuwe bouw-opties om klein wonen te stimuleren
– Te weinig voorwerpen

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.