Mannelijk geweld domineert vaak in zowel films, games als stripboeken. Denk maar aan Superman, Batman, Spiderman en James Bond. Vroeger was het vaak de gewoonte dat vrouwen slechts een bijrol speelden naast de krachtige man, maar daar lijken ze niet langer genoegen mee te nemen. Zet je schrap voor een stevige dosis girlpower!

Captain Marvel
Deze film speelt zich af in 1995 en volgt de reis van Danvers die één van de krachtigste heldinnen van het universum wordt. Wanneer een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de aarde bereikt, komt ze in het midden van de maalstroom terecht.
Brie Larson speelt de hoofdrol in deze scifi-film. Ze vertolkt de rol van een krijger op een verre planeet die weer contact maakt met zichzelf op aarde.

Lara Croft : Tomb Raider
Lara Croft is een rijke erfgename die houdt van reizen, fotografie en het bezoeken van afgelegen archeologische plekken. Maar stiekem is haar echte passie graven plunderen, boeven verslaan en de wereld redden.
Angelina Jolie vertolkte al twee keer de hoofdrol in Lara Croft, maar in de meest recente versie van 2018 nam actrice Alicia Vikander de rol van superheldin voor haar rekening.
Deze films zijn gebaseerd op de Tomb Raider games en er is ook een Tomb Raider gokkast.

Catwoman
Catwoman is een stripfiguur die we kennen als een sluwe en behendige dief die gekleed is in een strakke bodysuit. Deze vrouwelijke figuur overschrijdt vaak de grens tussen schurk en heldin, maar ze heeft ook een zachte kant. Soms steelt ze van de rijken en corrupten om mensen die in de problemen zitten te helpen. De ingewikkelde relatie die ze heeft met Batman komt vaak terug in de verhaallijnen.
Catwoman is al vele malen verfilmd met actrices Michelle Pfeiffer, Halle Berry en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

Elektra
Elektra is een film uit 2005 met in de hoofdrol het Marvel-stripfiguur Elektra Natchios gespeeld door Jennifer Garner. Elektra is een huurmoordenaar die de opdracht van Kirigi en ‘The Order of the Hand’ krijgt om weduwnaar Mark Miller te vermoorden. Wanneer Elektra Miller ontmoet via zijn jonge dochter Abby, besluit ze om voor hem te kiezen en hem te beschermen tegen Kirigi.
In deze film krijgen we een krachtige Jennifer Garner te zien die het tempo hoog opdrijft. Haar personage blijkt meerdere lagen te hebben die zich in de loop van de film ontwikkelen.

Banner: Pixabay

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.