Ik hou van mythologie, van culturen uit de oudheid, verhalen over de goden, mythen en sagen ver voor onze tijd. Ze hebben altijd iets mysterieus, iets groters dan mijzelf, iets wat een verklaring moest geven voor alle ellende en ook wonderen in de wereld. Ik hou dan ook echt van spellen met dit thema en ik kan dan ook wel weer enthousiast worden over Gods & Monsters, een game die tijdens de E3 van 2019 al werd aangekondigd en waarvan ik het nu wel eens tijd vond dat we er wat over schrijven.

In de teaser voor Gods & Monsters zien we een cartoony en kleurrijk landschap met veel bomen, gras en Griekse structuren. The voice-over vertelt ons dat wanneer de goden hulp nodig hebben ze de mens om hulp vragen. Terwijl we over het landschap razen zien we al een hydra-achtig wezen en zien we een mens gekleed in Griekse klederdracht, een helm en een zwaard klaar staan om het gevecht met een griffioen aan te gaan. Einde teaser… Yup, hier moeten we het nog steeds na al die tijd mee doen. Gelukkig is er wel een website met meer informatie over de game.

Je speelt met een vergeten held die af moet reizen naar het Eiland der Gezegenden, omdat het overspoeld is met mythologische wezens. De goden van Olympos vragen jouw hulp om deze wezens te verslaan. Ze zijn zelf al hun krachten verloren nadat ze slachtoffer zijn geworden van Typhon, waarvan ik me kan voorstellen dat hij dan ook deze wezens aanstuurt. De reis belooft een uitdagend en lonend te zijn waarin jij je van je meest heldhaftige kant moet laten zien. Gelukkig schijn je wel wat hulp te krijgen van de goden, want ze geven je wat goddelijke krachten om deze reis aan te kunnen gaan. Het is wel echt jammer dat er nog niet meer informatie beschikbaar is, niet eens een naam van het personage! (of zou ik zelf het personage mogen creëren…) Ik ben namelijk wel benieuwd hoe de reis er uit ziet qua ontwikkeling van het personage, krachten, wapens en uitrusting etc. De beelden lijken op een redelijk open wereld, maar geen flauw idee of dat ook echt zo is. Aan de andere kant geeft het ook wel weer iets mysterieus en dat zal ongetwijfeld ook de bedoeling zijn.

De game komt van de makers van Assassin’s Creed Odyssey (Ubisoft), dus het onderzoek naar de Griekse mythologie hebben ze al gedaan. Misschien dat deze game ook wat meer geschikt is voor het jongere publiek en dat baseer ik vooral op de artstijl. Het oogt vooral heel kleurrijk en de vijanden waar beelden van zijn zien er eng uit, maar ook weer niet zo eng dat een jonkie (een jaar of 8 à 10) het niet zou kunnen spelen. Overigens is het op dit moment PEGI 12 (misschien is er dan toch een soort van bloed te zien?), dus hou daar rekening mee. Jammer genoeg is er nog geen officiële releasedatum voor de game bekend, maar volgens een post op de officiële instagram zou de game op 25 februari 2020 al uit komen. Dat zou betekenen dat we dus niet heel lang meer hoeven te wachten en heel eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd of de game zo spectaculair en mysterieus is als ze zeggen. Voor (iets) meer info check je de site van Gods & Monsters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.