Inmiddels zijn we vandaag bij dag 7 van de 30 Days Pokémon challenge. De vraag van vandaag luidt: Wie is jouw favoriete starter Pokémon (alle generaties).

In elk Pokémon-game maak je een keuze welke starter Pokémon het verhaal gaat beginnen. Altijd kan je kiezen uit een Water-, Grass- of Fire-Pokémon. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! was je verplicht om Pikachu of Eevee mee te nemen op jouw reis. Maar in de originele Pokémon Red en Blue was dit niet zo. We zijn inmiddels acht generaties verder, dus er is voldoende keus om mijn favoriete starter te kiezen.

Ash Ketchum kreeg gedurende zijn reis door Kanto (het eerste seizoen) alle drie de starters in zijn bezit. De schattige Bulbassaur, de stoere Squirtle die later de groep verliet en vlammende Charmander die evolueerde tot de koppige Charizard die maar niet naar Ash wilde luisteren. Later in de seizoenen ving hij ook onder andere starters zoals Chikorita (2de generatie), Chimchar (4de generatie), Oshawot (6de generatie) en uit de zevende generatie Litten en Rowlet. Dus ja, welke 8ste starter Pokémon gaat bij het team van Ash aansluiten? Dat zien we gauw genoeg.

3 x 8 = 24 starters zijn er. 8 Water-, 8 Grass- en 8 Fire-types. Ik zeg heel eerlijk dat ik niet alle starters leuk vind. Zo heb ik niks met de starters uit de vijfde generatie. Ze zijn wel anders dan anderen, maar ik vind ze gewoon niet leuk. Nog steeds vind ik de 2de generatie leuke starters: Cyndaquill, Totodile en Chikorita ook al als ze evolueren. De 6de generatie vind ik ook wel leuk. Totdat ze gaan evolueren want dan vind ik ze niet meer bijzonder. Gek hè?

Hieronder mijn favorieten:

Maar als ik echt zou moeten kiezen dan kies ik voor Bulbasaur, omdat deze wel mijn all time favorite is. En kom op, kijk nou naar zijn hoofdje. Wie vind dit niet leuk? Als ik strategisch voor het spel moet kiezen kan kies echt ik voor Torchic, omdat je Pokémon-spellen lastig is om aan vuur-Pokémon te komen. 

Wat is jouw favoriete starter Pokémon?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.