Ongeveer een maand geleden is de park-building-game Planet Zoo uitgekomen en hebben wij de game beoordeeld met een prachtig cijfer (9). Gelukkig zijn de makers van de game, Frontier, niet stil blijven zitten en zijn ze volop bezig met het maken van nieuw content voor Planet Zoo. Sterker nog, op 17 december is de eerste premium uitbreiding, Planet Zoo: Arctic Pack, verschenen.

De Arctic Pack zal een hoop winterse toevoegingen met zich meebrengen. Zo zullen er vier nieuwe dieren worden toegevoegd, twee nieuwe scenario’s en honderden nieuwe decoraties voor het landschap. De vier nieuwe dieren die spelers aan hun dierentuin kunnen toevoegen zijn de poolwolf, de ijsbeer, het rendier en het Dalls schaap (ofwel dunhoornschaap). De twee nieuwe scenario’s zullen, zoals de naam van de uitbreiding al doet vermoeden, een Noordpoolthema hebben en zorgen voor nieuwe uitdagingen, waarbij de nadruk gelegd wordt op het uitbreiden en onderhouden van bestaande dierentuinen. Het is zaak om het welzijn van je dieren op peil te houden en je gasten tevreden te houden, alsook ze wat bij te brengen over de dieren die ze kunnen bewonderen. De twee scenario’s spelen zich af in het bergachtige en besneeuwde toendralandschap van Noorwegen en de dorre zandvlakten van Mexcio, waarbij de uitdaging is om jouw pooldieren het zo comfortabel mogelijk te laten maken in het warme klimaat.

Naast het uitbrengen van de premium uitbreiding, zal er ook op 17 december een gratis update worden uitgerold voor iedereen die het basisspel al heeft. Deze update zal een hoop nieuwe toevoegingen met zich meebrengen, alsook verbeteringen van de game op technisch vlak. De inhoud van de update is tot stand gekomen door feedback van spelers. Zo gaat het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de snelheid van het verouderen van de dieren te verlagen en is het makkelijker te zien welke dieren van elkaar verwant zijn. Dieren die in een troep leven, zullen zich ook natuurlijker gaan gedragen, door de komst van “pack structures”.

Frontier heeft daarnaast ook een leuke infographic uitgebracht, waarin hoogtepunten te zien zijn van de afgelopen maand.

Planet Zoo: Arctic Pack is nu beschikbaar voor PC en zal €9,99 kosten.

Releasetrailer:

© FRONTIER DEVELOPMENTS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.