Eindelijk is hij daar: een Monopoly waarin een vrouw de hoofdrol speelt! Hier bij Female-Gamers.nl hebben wij daar natuurlijk wel oren naar. Helaas is het nog steeds aan de orde van de dag, anno 2019, dat vrouwen in het bedrijfsleven minder verdienen dan mannen. In Mevrouw Monopoly gaat dat nét eventjes anders. Vrouwen aan de top!
Volgens Hasbro krijgen vrouwen een voordeel in het spel, welke zij in het echte leven niet hebben. Is het dan noodzaak om hier de nadruk op te leggen vraag ik mij af? Wordt je als vrouw nu niet extra op de feiten gedrukt?

Mevrouw Monopoly
In Mevrouw Monopoly zijn het geen straten en huizen die je dient te kopen. Nee we hebben het hier over iconische, door vrouwen bedachte uitvindingen, waaronder WiFi, chocolate chip cookies, kogelvrije vesten, maar ook een intrekbare hondenriem, het DNA-model en de isolatie van stamcellen. Niet geheel onbelangrijke zaken en zelfs “uitvindingen” die levens gered hebben. En… dat allemaal dankzij vrouwen. Puh!

Welke zaken zijn er anders in Mevrouw Monopoly? Wat meteen opvalt is dat de iconische Meneer Monpoly, inclusief snor en hoge hoed, vervangen is door een hippe jonge vrouw mét coffee to go beker in de hand. Een voordeel in Mevrouw Monopoly is dat het startkapitaal begint met 1900 Monopoly-dollars, in tegenstelling tot mannen die beginnen met slechts 1500 Monopoly-dollars. Dit is niet alles, want de dames mogen bij het passeren van ‘start’ 240 Monopoly-dollars in hun zak steken terwijl de mannen het met slechts 200 Monopoly-dollars moeten zien te rooien.

Dat de bedenkster van deze feministische versie het met een beduidend lager salaris moest doen dan de originele versie zullen we voor het gemak maar even achterwege laten.

Het idee is natuurlijk leuk, maar helaas blijft het hier bij een bordspel en zullen er in het echte bedrijfsleven voorlopig nog de grote verschillen blijven bestaan. Daarnaast willen wij natuurlijk graag gelijkheid en draait dit spel slechts de rollen om. In dit spel verdienen vrouwen meer dan mannen in plaats van wat er in de realiteit gebeurt, maar wat wij willen is dat iedereen gelijk betaald wordt voor hetzelfde werk, ongeacht geslacht, ras, leeftijd, geaardheid, religie, kleur etc. Dit spel maakt misschien wat mensen wakker, maar laat niet de ideale wereld zien.

Mevr. Monopoly is te koop bij de diverse bekende webwinkels.

© HASBRO Gaming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.