Vanaf 4 december zullen ook de lootboxes (ofwel Crates) uit de racevoetbalgame Rocket League verdwijnen. Ze zullen worden vervangen door zogenaamde Blueprints, laat ontwikkelaar Psyonix weten.

Zodra de nieuwe update uitgerold is op 4 december, zullen de Blueprints gelijk beschikbaar zijn. Na het spelen van een online match, hebben spelers de kans een Blueprint te krijgen. Eigenlijk vergelijkbaar met het proces van de eerdere Crates. Met deze Blueprints kun je nieuwe items bouwen. Je zult hiervoor credits moeten inleveren. Om echter het omstreden gok-element te vermijden, laat de Blueprint precies zien om welk item het gaat en welke prijs eraan hangt om deze items te onthullen. Spelers kunnen dus zelf kiezen welke Blueprints ze wel of niet zullen gebruiken en weten hierdoor altijd wat ze te wachten staat. Dit in tegenstelling tot de Crates, waarbij spelers niet precies wisten welk item ze zouden gaan krijgen.

Heb je nog ongeopende Crates in je inventory zitten, dan zullen deze worden omgezet in Blueprints van dezelfde waarde. De inhoud van deze Blueprints kan dan kosteloos worden onthuld.Om de inhoud van deze Blueprints te onthullen. Voorheen had je keys nodig om Crates te kunnen openen; heb je dus nog keys in je inventory zitten, dan zullen deze worden omgezet in credits. Deze nieuwe ingamevaluta kun je, naast het gebruiken voor je Blueprints, inwisselen voor items uit de Item Shop of je Rocket Pass upgraden naar de Premiumvariant. Één key staat gelijk aan 100 credits.

Psyonix laat weten dat Crates en alle andere aankopen in Rocket League 25 uur voor het uitrollen van de update uitgeschakeld worden. Hieronder valt het aanschaffen van keys en DLC-pakketten, het ruilen van items en de mogelijkheid om Crates te openen die je al in je bezit hebt. Nadat de game is geüpdatet, zal het ook niet meer mogelijk zijn om items die afkomstig zijn uit Crates in te ruilen. Dat betekent dat 3 december de laatste kans is om duplicaten in te wisselen voor betere items.

Naast de introductie van Blueprints, zal de nieuwe update ook een gloednieuwe Item Shop met zich meebrengen, alsook het begin van Seizoen 5 van de Rocket Pass. Een dag na de update, op 5 december, zal er ook een nieuw Competitive seizoen van start gaan.

Rocket Leauge is verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

©PSYONIX LLC

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.