Dit zijn die momenten waar je op wacht en zeker de console-gamers onder ons: wanneer een PC-game naar een console komt. In 2020 kunnen we Planet Coaster spelen op de PlayStation 4 en Xbox One.

Helaas zullen we nog tot de zomer van 2020 moeten wachten, maar dat Planet Coaster naar de PS4 en Xbox One komt is zeker. Na het grote succes op de PC van de pretpark-simulator, waarvoor inmiddels ook al diverse uitbreidingen verkrijgbaar zijn werd de console-versie middels een heuse aankondigingstrailer de wereld in gelanceerd:

Frontier Studios staat bekend om de simulators. Zo staat op hun CV eveneens Jurassic World Evolution en het recent uitgebrachte Planet Zoo. Beide games zijn door Female-Gamers.nl bekroond met een Pink Prize en de reviews zijn hier en hier terug te lezen.

Planet Coaster: Console Edition brengt alle diepte, strategie en maatwerk die we herkennen uit de geliefde PC-game en nieuwe spelers krijgen nu de kans om groot te dromen en nog groter te bouwen met de mooiste attracties. Incluis moi! Wat een droom om weer terug te gaan naar de Theme Park tijd en volop te bouwen aan een park vol sensatie. Jij bent de baas en je creëert jouw park zoals jij hem voor ogen had, tussendoor krijg je uitdagende, maar ook lonende opdrachten onder je neus geschoven. Bouw naar hartenlust achtbanen, plaats voedselvoorzieningen, gift-shops en andere spectaculaire attracties. Vergeet overigens geen personeel in te huren, want ook die zijn onmisbaar is deze management simulator.

En dit is game nummer 2 die op mijn wensenlijst staat voor 2020. Mijn vingers jeuken al bij het idee om aan de slag te gaan met achtbanen bouwen op mijn PS4. Stiekem had ik toch gehoopt op een Switch versie, maar wellicht ligt dat de komende maanden nog in het verschiet? En als we dan toch bezig zijn met tips geven: Planet Zoo naar de consoles. Pretty please!?

© Frontier Studios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.