Nog even en dan gaat Disney+ echt online, na een soort van proefperiode voor de kijker en hoogstwaarschijnlijk ook voor de servers. 12 november is de lancering van de streamingdienst en daarmee ook vele Disney+ titels, maar welke kunnen we verwachten en waar kijken we naar uit?

The Mandalorian

Deze staat met stip op nummer 1 als het gaat om nieuwsgierigheid naar de eerste aflevering. Disney en Star Wars hebben inmiddels al een tijdje de handen ineen geslagen en tot nu toe levert het gemengde reacties op. De een vindt het nog steeds geweldig, anderen zijn afgeknapt. Ik behoor tot de eerste van de twee, dus ik ben oprecht nieuwsgierig naar The Mandalorian. Er heerst net als een voltallige Star Wars film nog een soort mysterie rondom de serie. Wat we weten is dat het zich afspeelt tussen Return of the Jedi en The Force Awakens, dat The Mandalorian een bounty hunter is en we weten een aantal hoofdrolspelers waaronder Pedro Pascal (Narcos). Maar wie The Mandalorian precies is, is nog een mysterie, daar gaan we vanaf 12 november hopelijk achter komen. De serie wordt overigens geregisseerd door Jon Favreau (Happy, uit Iron Man) en laten we niet vergeten dat er ook nog een serie over Obi Wan Kenobi aankomt met Ewan McGregor in de hoofdrol!

The World According to Jeff Goldblum

Ja, je houdt van Jeff Goldblum of je vindt hem echt super raar. Ik hou wel van zijn maffe uitingen en excentrieke voorkomen en daarom vind ik het dan ook wel tof dat hij een eigen serie krijgt op Disney+. Jeff Goldblum benadert alledaagse objecten van een andere kant, zodat je er anders naar kunt gaan kijken, misschien wel op een manier zoals je echt niet had verwacht. Dat past ook wel een beetje bij eigenaardig zijn, alles net even van een andere kant kunnen bekijken. Kom maar op met die nieuwe perspectieven!

The Imagineering Story

The Imagineering Story neemt de kijker mee achter de schermen in het verleden, heden en toekomst van de medewerkers die onderdeel zijn van het zogenoemde Imagineering van de Disneyparken. Disney definieert Imagineering als de perfecte combinatie tussen engineering en imagination (verbeelding). Persoonlijk vind ik een kijkje achter de schermen van zoiets groots altijd erg interessant, wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken. Je kunt je er wel iets bij voorstellen natuurlijk, maar het is geweldig om te zien.

One Day at Disney

Deze lijkt eigenlijk wel wat op de voorgenoemde Imagineering Story. Alleen bij One Dat ay Disney kijk je juist mee met alle mensen die Disney draaiende houden, van de mensen in pak tot de ontwerpers van de kleding die ze dragen. Het Disneypark draait alleen maar met al deze mensen (en een beetje magie natuurlijk). Nog zo’n interessante kijk in de keuken van een grootse naam, eentje die we niet meer weg kunnen denken uit ons leven. Op 3 december verschijnt de serie op Disney+, dezelfde dag dat het gelijknamige boek in de winkels verschijnt. Ik krijg spontaan zin om een reisje naar Disneyland Parijs te boeken…

Lady and the Tramp

Iedereen kent het verhaal van Romeo en Julia, en in dit geval met twee hondjes. Lady and the Tramp (Lady en de Vagebond) wordt net als vrijwel elke Disneyklassieker in een nieuw jasje gestoken. Wat ik daarvan vind? Ik weet het niet, maar misschien is mijn sentiment niet zo aanwezig bij deze film. Bij de andere films ben ik toch wat terughoudend om ze te kijken. Tot nu toe heb ik alleen Beauty and the Beast aangedurfd. Maar de trailer ziet er eerlijk gezegd wel leuk uit en misschien moeten we deze dan maar eens vanaf 12 november gaan bekijken.

Marvel’s Hero Project

In Marvel’s Hero Project wordt ingezoomd op kinderen die zich op hun manier inzetten voor een betere wereld, helden dus. En wie beter dan Marvel om daar eens even goed aandacht aan te besteden. Het kan heel Amerikaans worden, met een hoop dramatiseren en spektakel, maar hopelijk is het vooral inspirerend. Zo komen er meer programma’s waarvan ik me afvraag of het niet een beetje te Amerikaans is en daar moet je denk ik wel van houden, maar ook dat kunnen we allemaal vanaf 12 november gaan beoordelen.

High School Musical: The Musical: The Series

Ja, een hele mond vol hoor! High School Musical: The Musical: The Series zal ook een beetje gekscherend gekozen zijn hoop ik. Zelf ben ik echt helemaal geen fan van de High School Musical reeks, maar ik wilde deze er toch tussen zetten, want het heeft inmiddels toch veel harten gestolen. Het is wel met een compleet nieuwe cast, maar wie weet, als het goed loopt komen er misschien wel wat kleine gastrollen.

Zo, daar hebben we dan al een flinke lijst met titels en dat is natuurlijk lang niet alles. Hopelijk zijn de kleine problemen hier en daar wat opgelost en kunnen we straks helemaal los! Lekker ook voor de feestdagen aan, echt een super goede timing. Vergeet je niet alvast aan te melden (als je dat nog niet had gedaan) zodat je vanaf 12 november lekker kunt gaan bingen.

Bron banner: https://pixabay.com/photos/architecture-castle-1842324/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.