Vorig jaar kondigde Game Freak aan dat ze bezig zijn met een nieuw RPG-game die de naam Town droeg. Verder had het bedrijf geen informatie meer gedeeld met de buitenwereld tot augustus dit jaar. Little Town Hero, de officiële titel. Een oh zo vredig dorpje dat op een dag aangevallen wordt door vreemde monsters.

Game Freak is een groot developer die vooral bekend staat om Pokémon spellen. Vanaf Pokémon Red and Blue (1996) tot Pokémon Sword and Shield die wereldwijd op 15 november zal verschijnen. Af en toe maken ze wel eens uitstapjes, maar sporadisch. Little Town Hero is zo’n uitstapje maar bevat wel een Game Freak RPG-sausje.

Little Town Hero is een turn-based RPG-game. Het verhaal speelt zich af in een geïsoleerd dorpje aan de rand van de wereld. De enige poort die naar de buitenwereld leidt, wordt dag en nacht bewaakt door een kasteel. De bewoners mogen dit schattige dorpje onder geen beding verlaten. De meesten vinden dit niet erg en leven hun leven, zoals het hoort. De hoofdpersoon daarentegen is echter anders dan de rest.

Axe is de hoofpersoon in Little Town Hero. Een nieuwsgierige jongen met vlammend rood haar. Vast blijven zitten op één plek vindt hij niks. Hij wil namelijk de rest van de wereld wel graag zien. Een echte avonturier. Op een dag verschijnt er een monster in het vredige dorp. Een grote schok voor iedereen, want niemand wist dat ze deze monsters bestonden. Axe kan tegen het monster vechten door een mysterieuze rode steen te gebruiken, die hij in de kolenmijnen heeft gevonden. Langzaam ontrafelt hij geheimen over hoe de stenen en de monsters zijn ontstaan.

Bron afbeeldingen: Nintendo.com/LittleTownHero

Little Town Hero heeft leuke, cartoony graphics. Het voelt tijdloos aan. Het zou makkelijk op de Nintendo 3DS uitgebracht kunnen worden, maar dat hebben ze niet gedaan. In de meeste RPG-games moet je tegen zwakke monsters vechten om sterker te worden. In Little Town Hero is dit niet het geval. Hier moet je met de juiste strategieën komen om de monsters neer te halen. Even wat anders dan dat je gewend bent. Plus, je kan tijdens je gevecht je verplaatsen naar bewoners om support te krijgen van hun. Zij zullen meedoen aan jouw gevecht. Wat ook geweldig is, is dat de soundtrack van de game gecomponeerd is door Toby Fox, de componist van de achtergrondmuziek van UNDERTALE. Heel goede muziek, al zeg ik het zelf. Dus ik verwacht er heel veel van.

Little Town Hero is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch eShop voor 24,99 euro.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.