De makers van The Elder Scrolls Online, ZeniMax Online Studios, roept spelers van de game op om deel te nemen aan een real-life quest! Namelijk het redden en verbeteren van de levens van huisdieren over de hele wereld. Dit gaat in samenwerking met GlobalGivingBest Friends Animal Society (Noord-Amerika) en FOUR PAWS (Pan-Europees). Zowel in-game, als offline, gaan spelers van The Elder Scrolls Online, katten en andere dieren redden door deel te nemen aan speciale evenementen en andere content om geld in te zamelen. Een mooi initiatief toch?

In het kader van #SlayDragonsSaveCats, worden de Khajit (een katachtig ras in de ESO-games) en hun thuisland geteisterd door draken. Spelen kunnen in Elseweyr, het ESO-hoofdstuk dat in juni werd uitgebracht, de katachtigen redden door de draken te verslaan. Voor elke vijf draken die worden neergehaald, zal Bethesda 1 Amerikaanse dollar doneren. Dit kan oplopen tot een maximumbedrag van 200.000 dollar. Het evenement loopt tot en met 9 december, dit jaar.

Wil je liever zelf direct een steentje bijdragen aan de organisatie? Dan kan dat ook. Via de website van The Elder Scrolls Online word je doorgelinkt naar de #SlayDragonsSaveCats pagina. De donatie van maximaal 200.000 dollar zal evenredig worden verdeeld tussen de deelnemende organisaties Best Friends Animal Society en FOUR PAWS.

Zolang deze actie loopt, kunnen spelers uitkijken naar verschillende in-game activiteiten. Zo is Dragon Rise op 3 oktober, om 16:00u, van start gegaan. Deze activiteit eindigt op 14 oktober.
Dragon Rise laat spelers Northern Elseweyr verkennen, waar talloze meedogenloze draken te vinden zullen zijn. Al deze draken die verslagen worden, zullen worden meegerekend bij het #SlayDragonsSaveCats goede doel. Voltooi je de Dragonhold Prologue, dan krijg je drie unieke beloningen die voor alle Elseweyr-spelers vrij te spelen zijn. Goed samenwerken dus! De voortgang van de beloningen is hier te bekijken en bij te houden.

Het laatste deel van het Seizoen van de Draak, genaamd Dragonhold, zal op 8 oktober van start gaan en is gratis beschikbaar voor alle spelers.

Andere evenementen die binnenkort van start zullen gaan zijn:

 • Witches Festival – 24 oktober tot 4 november
  • Tijdens dit heksenfestival kun je genieten van bonus-XP en angstaanjagende beloningen.
 • Undaunted Celebration – 14 tot 18 november
  • Verken willekeurige grotten via de Dungeon Finder om Mysterious Reward Boxes te verdienen. Deze boxes bevatten onder andere Motif Chapters, wapenstijlen en nog meer in-game beloningen.
 • Dawn of the Dragonguard – 26 november tot en met 9 december
  • Jaag met je medespelers op de gevaarlijkste monsters van Elsweyr en verdien nieuwe buit in het spel. Elke vijf draken die verslagen worden, zorgen voor 1 dollar die gedoneerd wordt aan het goede doel #SlayDragonsSaveCats.
 • New Life Festival – 19 december tot en met 2 januari
  • Vier het eind van een geweldig jaar in Tamriel met het New Life Festival. Het vrolijke evenement keert terug met een groot aantal leuke speurtochten en feestelijke beloningen voor iedereen, inclusief XP-boostende verzamelobjecten, unieke versieringen en meer.

Informatie over de deelnemende goede doelen:

Best Friends Animal Society is een nationale dierenwelzijnsorganisatie, die zich inzet voor het beëindigen van het doden van honden en katten in Amerikaanse opvangcentra. Dagelijks worden zo’n 2220 honden en katten onnodig gedood, omdat zij geen veilige plek hebben die ze hun ‘thuis’ kunnen noemen. Het doel van de organisatie is om tegen 2025 de Verenigde Staten tot een ‘no-kill’ te brengen. Meer informatie kun je vinden op de website van Best Friends Animal Society.

 

FOUR PAWS is een wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie en richt zich op dieren die onder menselijke invloed zijn. Ze redden dieren in nood en beschermen ze. De organisatie droomt van een wereld waarin mensen dieren met respect, empathie en begrip behandelen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van FOUR PAWS.

 

 

©BETHESDA/BEST FRIENDS ANIMAL SOCIETY/FOUR PAWS/ZENIMAX ONLINE STUDIOS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.