Suicide Squad kwam in 2016 op het grote, witte doek en helaas was dit een flinke tegenvaller. Het publiek en de critici waren niet zo enthousiast en de film krijgt maar een 6 van de 10 op IMDb. Ondanks dat de film op zich niet zo’n succes was hebben ze bij Warner Bros. en DC kennelijk gedacht dat Harley Quinn wel een eigen film kon gebruiken.

Begin dit jaar kregen we al een teaser te zien van Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (een hele mond vol, dus voor het gemak noemen we het verder Birds of Prey) waarin we Margot Robbie als Harley Quinn vooral veel in beeld zagen en de andere acteurs allemaal in een flits voorbij kwamen. Nu is daar verandering in gekomen en hebben we een voltallige trailer om van te genieten.

In Birds of Prey draait het allemaal om de periode na Suicide Squad, nadat haar relatie met The Joker voorbij is besluit ze om het heft in eigen handen te nemen en de boel eens flink op stelten te zetten. Samen met Black Canary, Huntress en Renee Montoya helpen ze een jonge meid die in de ban is van een van de criminele leiders van Gotham. Nu mag het gelukkig zo zijn dat deze criminele leider, Black Mask, gespeeld wordt door Ewan McGregor, lekker toch? Maar de dames uit deze film zien er ook allemaal fantastisch uit. Harley Quinn met al haar kleur, Huntress (Mary Elizabeth Winstead) en Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) natuurlijk voornamelijk in het zwart, Renee Montoya (Rosie Perez) in haar relaxte outfit passend bij een voormalig agente en allemaal stuk voor stuk prachtige vrouwen. De trailer heeft een prachtige chanson van Edith Piaf, Hymne à l’amour met een klein trailersausje eroverheen om alle heftigheid nog een beetje extra te benadrukken. Edith Piaf heeft een prachtige en melancholische stem, waardoor de sfeer van de film wellicht al een beetje wordt neergezet. Ondanks dat Harley Quinn natuurlijk altijd heel opgewekt en een ‘beetje crazy’ is, is ze natuurlijk eigenlijk zeer, zeer verdrietig.

De laatste tijd komen er veel films met alleen vrouwen (of zoveel mogelijk) in de hoofdrol en ik heb het idee dat filmmakers niet altijd de juiste aanpak hebben, waardoor het eigenlijk alleen maar heel geforceerd en niet meer natuurlijk. Maar ik hoop dat het in deze goed gaat en dat we kunnen genieten van een paar ruige chicks (oh nee, sorry dat mag je niet zeggen), ruige dames die een paar vervelende mannen eens even goed op hun plek zetten. De kleurrijke trailer laat me er in ieder geval zeer nieuwsgierig naar zijn!

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn draait vanaf 6 februari 2020 in de Nederlandse bioscopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.