Thrillers zijn hot en ook de interactieve films en series beginnen aan terrein te winnen, denk maar aan Black Mirror’s Bandersnatch welke op Netflix te zien is. In deze interactieve films en series bepaal je zelf je pad en het uiteindelijke einde van het verhaal. Playstation speelt hier nu ook op in met een interactieve thriller voor de console onder de noemer Erica.

Een complete verrassing: tijdens de openingsavond van Gamescom was daar plotsklaps Erica. Een Playlink-thriller waarin jij beslist wat de acties van Erica worden en merkt welke gevolgen aan die keuzes hangen. Wellicht dat je even dubbel moet kijken: is dit nu echt geacteerd of een zeer, maar dan ook zeer goede animatie? Nope, het gaat hier om echte acteer-beelden. Wat is er nu dan de game aan, hoor ik je denken? Het spel, ofwel de interactie zit hem hier dus in het maken van keuzes. Jouw keuze beïnvloedt het verhaal.

De interactieve liveaction-thriller draait om Erica. Je wordt ondergedompeld in het hart van het mysterie. Terwijl je in Erica’s verleden duikt ontdek je de schokkende waarheid van haar vaders dood. Het Britse Flavourworks heeft de film / game ontwikkeld waarin spelers Erica volgen, zij wordt gekweld door haar zeer traumatische jeugd. Helaas zal zij de nare herinneringen weer op moeten rakelen aangezien deze de sleutel zouden kunnen vormen tot het opsporen van een moordenaar.

Ongetwijfeld zullen de meningen over deze release op de Playstation verdeeld zijn. Zijn interactieve verhalen als deze wel weggelegd voor consoles, het gaat hier in feite om een film waarin je zelf kiest welke acties ondernomen worden en hoe het verhaal dus eindigt.

Persoonlijk ben ik reuze benieuwd naar deze release, mede door het thrillergehalte waar mijn interesse ligt en de geheel nieuwe ervaring voor de Playstation 4. We horen graag jullie mening over deze release op de Playstation 4. Zijn releases als deze voor herhaling vatbaar of dienen ze zich bij Playstation te blijven focussen op hun hoofdzaak: het ontwikkelen van “echte” games en dus het interactieve gedeelte aan Netflix over moeten laten?

© Playstation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.