Italiaanse ontwikkelaar One O One Games en uitgever META Publishing hebben samen de nieuwe game Aftermath aangekondigd. Het moet een nieuwe verhaal-gedreven apocalyptische psychologische thriller worden en is momenteel is ontwikkeling voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X. Naast de aankondiging zijn er ook al de eerste beelden verschenen. De game wordt gemaakt in de Unreal Engine.

In Aftermath kruipen spelers in de rol van Charlie Gray, een getalenteerde technicus en Europese astronaute met een carrière waar de meeste mensen slechts van konden dromen. Na een rampzalige terugkeer op aarde en de traumatische gevolgen daarvan, is Charlie gebroken. Zij komt in een duistere neerwaartse spiraal terecht en is geïsoleerd in een verlaten gedefragmenteerde wereld. Daarnaast wordt zij opgejaagd door een onzichtbare vijand. Het enige wat haar nog motiveert is het vinden van haar dochter Sammy.

Aftermath is een verhaal-gedreven apocalyptische thriller, dat diep in de filosofische en psychologische vragen duikt, die we ons kunnen stellen wanneer we in een onmogelijke situatie zitten. Spelers moeten hun omgeving analyseren en de stedelijke hulpmiddelen gebruiken, die ter beschikking staan. Hierdoor kunnen gewone dagelijkse voorwerpen waardevolle tools worden, in een strijd tegen de mysterieuze wezens die nu de stad bezetten. Bestudeer de zwakke punten van de buitenaardse wezens en vind de beste aanpak om ze uit te schakelen, voordat zij je als offer gebruiken.

De game maakt gebruik van Charlie’s technische achtergrond en wetenschappelijke benadering voor een nieuwe kijk op crafting. Spelers kunnen hun omgeving observeren en noteren wat ze opmerken, om vervolgens een blauwdruk te creëren. Hierdoor wordt er gepoogd een realistisch crafting-systeem op te zetten in-game.

De visuele wereld van Aftermath is gecreëerd door de Italiaanse visuele kunstenaar Alessandro Bavari, die ook verantwoordelijk is geweest voor het design van Ridley Scotts Alien: Convenant en Suspiria.

De game is momenteel in ontwikkeling voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Benieuwd naar Aftermath? Bekijk hier de onthullingstrailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.