Je leest het goed, er komt nog een seizoen voor Anno 1800 en ik maar denken dat het misschien nu toch wel klaar was. Wat we in seizoen 4 en voor de scenario’s kunnen verwachten lees je hier.

De Season 4 Pass zal bestaan uit drie DLC’s die net als voorgaande jaren verdeeld over 2022 uit zullen komen. Meestal betekent dat ergens in het voorjaar, zomer en begin najaar. Waar eerdere seizoenen en DLC’s zich richtten op nieuwe regio’s en de Old World zal dit seizoen meer aandacht hebben voor de New World. Maar wat kunnen we dan voor de New World verwachten? Bekijk hieronder de aankondigingstrailer.

Er is ontzettend veel te zien, dus laten we het even op een rijtje zetten. We zien de constructie van een schepen, een vuurtoren en een haven. Daarmee lijkt het erop dat handel via het water een grotere rol krijgt in de New World. Ik moet bekennen dat ik daar niet hele grote havens heb, aangezien ik daar ook niet veel tijd besteed. Dus wellicht dat we met lokale grondstoffen mooie en grote nieuwe havens kunnen gaan bouwen.

Vervolgens komen er molens en een zeppelin in beeld. Mogelijk dat landbouw, maar misschien ook vormen van groene energie ruimte gaan krijgen met deze molens. En zou de zeppelin dan ook in deze regio goederen gaan transporteren? Vervolgens zien we denk ik nog wat fabrieken, wat erop zou kunnen duiden dat de productie in de New World verbeterd kan worden. Het zou ook wel tof zijn als er een nieuwe bevolkingsgroep wordt toegevoegd. In maart verwacht Ubisoft meer bekend te kunnen maken over dit seizoen, dus misschien dat we in maart of april dan ook de eerste DLC kunnen gaan spelen.

Bron afbeelding en banner: Anno Union

Daarnaast heeft Ubisoft ook aangekondigd dat scenario’s terug zullen keren naar Anno 1800. Elke DLC brengt een nieuw scenario, maar hopelijk voegen ze tussentijds ook nog nieuwe scenario’s toe. Het eerste scenario die we kunnen verwachten is Eden Burning welke 14 december met gratis Gameupdate 13 mee komt. Isabel Sarmento ontvangt een brief van Yaosca Rodriguez met een oproep om de vernietigende effecten van de fabrieken tegen te gaan. Tijd voor groene energie en dus tijd om een hydro-elektrische dam te bouwen. Eco-balance gaat in dit scenario een grote rol spelen waarbij je moet letten op de kwaliteit van water, grond en lucht. Elk afzonderlijk aspect zal bepaalde effecten met zich meebrengen. Des te belangrijker dus om te zorgen dat je eiland in balans is. Als een van die aspecten de nul bereikt heb je verloren. Een scenario staat los van de campagne en heeft een eigen menu in het hoofdscherm. Volgend jaar komt er meer informatie zodra ze meer over seizoen 4 gaan vertellen.

Tot slot komt er nog de Plant a Tree Cosmetic DLC. Een deel van het geld wat deze DLC opbrengt gaat naar een goed doel, namelijk Ecologi die zich focust op het planten van bomen. Meer informatie over Ecologi vind je hier. Plant a Tree is vanaf 14 december tot maart 2022 te koop in de Ubisoft Store voor €2,99. Daarna zal hij verdwijnen uit de store. Meer nieuws over de Season 4 Pass ontvang je dan hopelijk in maart, maar tot die tijd kunnen we vanaf 14 december genieten van een nieuwe uitdaging in de vorm van een scenario. Kom maar op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.