Zo nu en dan is het even fijn om door Kickstarter te bladeren. Welke games komen er uit en zijn op zoek naar investeerders? Mijn oog viel op Ayo the Clown, een heerlijke ouderwetse platformer met een CLOWN! Hoewel ik clowns helemaal niets vind geef ik deze game toch een kans. Waarom? Dat lees je in deze preview. Heb je een dipje gehad vandaag? De vrolijkheid lacht je toe met deze schattige platform-game.

Laten we meteen met de deur in huis vallen en beginnen met de toffe teaser:

Je hebt het kort kunnen zien: een overdaad aan schattigheid! Ayo the Clown gaat over moed, liefde, vriendschap en de geweldige dingen die gebeuren als je maar niet opgeeft. Een prachtig motto. Een heerlijk ouderwetse platform-game vol vrolijke en kleurrijke gebieden die je doet denken aan een classic game a la Little Big Planet, Yoshi of Super Mario Bros uit de jaren ’90. Ook hier beleef je niet alleen een game, maar krijg je daarnaast ook nog eens een inspirerend verhaal mee.

Een clown staat er om bekend om keer op keer dezelfde té flauwe grap te maken, maar bij Ayo is dat totaal niet het geval. Ieder level heeft een uniek thema en bijzondere platforms die dusdanig zijn vormgegeven dat verveling uit den boze is. En ook al ziet deze clown er uitgedost uit, big bosses schuwt hij niet en laten zien dat hij ook nog eens een taaie is.

Naast een “gewone” platformer is er nog meer leuks te beleven, er zijn namelijk heuse side quests welke zo nu en dan wel eens een leuke beloning op kunnen leveren. Daarnaast is een game nooit compleet zonder collectibles die door de levels heen verspreid zijn. Naast een clown zijn er ook diverse andere super-cute characters die je zult ontmoeten.

Ook al heb je een enorme last van coulrofobie, ofwel angst voor clowns, dan is het vrijwel onmogelijk om niet van Ayo the Clown the houden, mede door de unieke en schattige tekenstijl.

Ayo the Clown willen we natuurlijk allemaal spelen! Goed nieuws: het doel is behaald! Hoogstwaarschijnlijk kunnen we in 2020 op zowel PC (Steam), Nintendo Switch, Playstation 4 en XBOX ONE met deze overdosis aan schattigheid!

© Kickstarter
© Cloud M1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.