De winter overleven doe je natuurlijk door het spelen van games. Tijdens de donkere dagen heerlijk op de bank met een controller en console in je hand onder een dekentje. Een game die zich daar uitstekend voor leent is Roki.

Elk duister sprookje heeft een monster…
Zo wordt deze point-and-click avonturengame van ontwikkelaar Polygon Treehouse en uitgever United Label aangekondigd. Ik ben dol op sprookjes en reuze benieuwd naar hoe deze game zich ontwikkeld. Ga met Tove op een avontuur vol moed, gebaseerd op Scandinavische floklore. In de game kom je monsters tegen die niet zouden moeten bestaan, maar dat wel doen. Op een dag is je kleine broertje op mysterieuze wijze gekidnapt, het is aan Tove om hem te redden. En zo begint je magische reis…

Benieuwd hoe dat er uit ziet? De magisch mooie trailer met betoverende muziek is hier te bewonderen:
https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-Switch-download-software/Roki-1621535.html

Zoals al in de trailer te zien is kunnen we een game verwachten met een prachtige artstijl. Diverse puzzels, een fascinerend verhaal en sfeervolle verkenningstochten zorgen ervoor dat je opgeslokt wordt in het avontuur van Tove. Het beloofd een magische, winsterse reis te worden door een verborgen en lang vergeten wereld waarin je mysterieuze gebieden en eigenaardige wezens ontmoet.

Doordat het verhaal gebaseerd is op oude Scandinavische verhalen ontdek je oeroude en magische wezens uit Scandinavische sprookjes die zowel vriendelijk als kwaadaardig kunnen zijn. De talloze geheimen brengen voorwerpen op je pad die je tijdens je fascinerende reis kunnen helpen.

Een officiele release-datum is nog niet bekend, maar verwacht wordt wel dat je aankomende winter heerlijk onder een warm dekentje een intrigerend en meeslepend verhaal tegemoet kunt zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.