Op zijn tijd hou ik echt van simulatiegames. Geen verplichtingen, vrijheid en ruimte om dingen zelf te ondernemen. Nou ja, af en toe mag er wel een random quest voorbij komen om het spel wel spannend te houden. Steam kent een groot aanbod van simulatiegames en hierbij mijn favorieten.

Factorio
Factorio is een spel waarin je fabrieken bouwt voor de productie van steeds complexere items op een oneindig grote wereld. Je moet je verbeelding gebruiken om een fabriek te ontwerpen, eenvoudige elementen te combineren tot ingenieuze structuren en je te beschermen tegen vijandelijke wezens. Een leuke simulatiegame met een combinatie van tower-defense, strategie en die je ook online tegen andere spelers kan spelen.


Stardew Valley
Deze game hebben we al eens gereviewd en we waren hier razend enthousiast over. In het kort: je hebt een oude boerderij van je grootvader geërfd. Deze boerderij staat in Stardew Valley. Met een paar simpele wapens en wat geld op zak ga je op weg om een nieuw leven te beginnen. Kan jij de skills van het boerderijleven leren en van de vervallen boerderij een bloeiende plek maken? Dit is een fijne 2D-game waar klassieke elementen samenkomen. Je gaat vissen, groente kweken en op zoek naar ertsen om van vjouw plek een geweldige omgeving te maken.


Cities: Skylines
Cities: Skylines is de moderne versie van de klassieke SimCity waar je van niets een grote, welvarende stad gaat bouwen. Je gaat wegen aanleggen en met elkaar verbinden, zodat mensen vanaf de snelweg jouw plek kunnen bezoeken en er kunnen gaan leven. Huizen bouwen waar mensen kunnen wonen en bedrijven vestigen op plekken waar hun bron van inkomsten liggen, zoals olie en ertsen. En omdat jij verantwoordelijk bent, mag jij de belastingen bepalen. Maar let wel op de tevredenheid van jouw inwoners. Inmiddels heeft de game meerdere uitbreidingspakketten om jouw stad mooier en sterker te maken.


Parkitect
Ooit al gedroomd om een eigen pretpark te beheren? Dat kan met Parkitect! Het is een zakelijke simulatiegame waarin je verantwoordelijk bent voor de bouw en het beheer van themaparken. Met talloze nieuwe functies en content biedt dit het beste uit klassieke themaparkgames. Deze game is heel leuk als je vroeger veel de game RollerCoaster Tycoon hebt gespeeld. De game oogt klein maar is wel leuk gedetailleerd en is zeer geschikt voor jong en oud.


Factory Town
Deze game is vrij nieuw in deze genre, maar mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Factory Town bouw, automatiseer en optimaliseer je eigen dorp op 3D-terrein.  Je start met een paar werkers en een simpel gebouw midden in het wildernis. Je moet glijbanen, spoorwegen en vele andere logistieke werkeenheden aanleggen om jouw dorp groter en moderner te maken. En tevens huizen voorzien van goederen die je gevonden of geoogst hebt in de omgeving.


Two Point Hospital
In het verleden zijn er diverse ziekenhuisgames verschenen, maar deze mag zeker niet in het lijstje ontbreken. In Two Point Hospital bouw je een ziekenhuis waar je  gekke ziektes gaat genezen. Neem personeel aan en train hun vaardigheden zodat zij beter hun patiënten kunnen helpen. En niet te vergeten: neem ook conciërges aan, want af en toe gaat er wel iets stuk of vliegt een spook ergens rond die patiënten laat schrikken. De game bevat humor en speelt fijn.


Planet Coaster
Van de makers van Cities: Skylines hebben ze eind 2016 een nieuwe game op de markt gebracht, namelijk de pretparkgame Planet Coaster. Dit is een moderne versie van de klassieke pretparkgames. In deze 3D-game bouw je in hoge kwaliteit jouw eigen pretpark, voorzien van diverse attracties en prachtige omgevingsobjecten. Bouw jouw droom achtbaan in een simpele handomdraai en test uitbundig voordat er ongelukken gebeuren. Naast dat Planet Coaster heel realistisch is, bevat de game ook de nodige humor en vele uitbreidingspakketten.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.