In mijn vorige deel kon je lezen hoe je het beste keuzes kan maken tussen al die enorme hoeveelheid aan artikelen. Na enige filtering heb je een keuze gemaakt welke product(en) je graag wilt hebben. Op naar de volgende stap. Vandaag deel 2 van het hele proces: Bestellen & Betalen.

Mocht je het eerste deel van Bestellen op Etsy gemist hebben, dan kan je deel 1: Keuzes maken hier teruglezen.

Gefeliciteerd! Je hebt een keuze gemaakt tussen die enorme hoeveelheid aan producten. Nu is het tijd om de bestelling definitief te maken. Dus plaats jouw gekozen product(en) in jouw winkelmandje en ga ernaar toe om te bestellen.

Bestellen

Ik weet het. Ik vond het ook best spannend om bij een wildvreemde een bestelling te plaatsen. Maar als je research gedaan hebt, dan vertrouw je je verkoper. Het is fijn om de recensies van andere kopers te lezen, mocht je toch nog het gevoel hebben dat je het niet vertrouwt.

Automatisch werd ik doorverwezen naar mijn winkelmandje, nadat ik mijn gekozen product in mijn mandje hebt geplaatst. In jouw winkelmandje kan je zien hoeveel items je geplaatst hebt. Ik heb er toevallig één, omdat ik deze heel graag wil hebben. Hier kan je ook lezen welke kleur(en) je hebt gekozen. Heb je toevallig de verkeerde kleur gekozen, dan kan je hier nog snel aanpassen. Want als je eenmaal de bestelling geplaatst heb, dan kan je niet meer terug. Of je moet de verkoper benaderen door middel van een bericht sturen om alsnog te corrigeren. Maar gelieve hier goed te checken in plaats van achteraf.

Daarnaast vind je informatie over de hoogte van de verzendkosten en van de verzendtijd. Hoe verder weg de verkoper woont, hoe hoger de verzendkosten. In Europa zijn de kosten een stuk lager dan wanneer je een item bestelt in Canada. Dit geldt ook voor de verzendtijd. Aangezien mijn product gemaakt moet worden met mijn gekozen kleuren, duurt mijn bestelling iets langer dan gebruikelijk.
Let er op dat wanneer je meerdere items hebt uit diverse landen, je de bestellingen los gaat ontvangen. Maar je betaalt wel voor elk item de verzendkosten. Bij het totaal bedrag zie je hoeveel verzendkosten je totaal betaalt.

Betalen

Goed. Alles klopt. We gaan betalen. Je ziet jouw totaal bedrag wat je moet betalen, inclusief de verzendkosten van 1 of meerdere verkopers. Je kan op verschillende manieren betalen op Etsy. En dat vind ik heel fijn, want ik heb bijvoorbeeld geen credit card. Dus optie Visa, Mastercard en American Express valt voor mij gewoon af. Gelukkig heb je nog twee andere toegankelijke betaalopties: via iDeal (meest gebruikt in Nederland) en PayPal. Kies jouw optie aan en klik op ‘Naar betalen’.

Vervolgens krijg je een melding dat je in moet loggen. Nu kan je aanmelden wanneer je een Google- of Facebook-account hebt. Je kan ook kiezen om met jouw e-mailadres in te loggen met wachtwoord. Het is wat je fijner vindt. Op jouw gekozen e-mail adres ontvang je een link om jouw Etsy-account te bevestigen. Dit gaat allemaal best snel.

Nu moet je een aantal gegevens invoeren waar je jouw bestelling wilt ontvangen. Wanneer je in de toekomst opnieuw een bestelling plaats bij Etsy, onthoudt de website jouw gegevens. Je kan deze makkelijk aanpassen mocht je gaan verhuizen of reeds bent verhuisd. Nogmaals, controleer hier of alles klopt. Het zou zonde zijn als je achteraf achterkomt dat jouw gegevens niet kloppen. Klopt verder alles, dan kan je gaan betalen aan de hand van jouw gekozen betaaloptie.

Je wordt automatisch doorverwezen naar jouw gekozen optie. Stap voor stap wordt hier uitgelegd wat moet je moet om jouw bestelling bij Etsy te betalen en te bevestigen. Na de betaling kom je terug op jouw Etsy-account en ontvang je in jouw mailbox jouw bestelling en betaling.

En nu? Wachten…

Nadat je jouw bestelling bevestigd hebt, ontvangt de verkoper een bericht van Etsy dat hij aan de slag moet. Vanaf dit moment moet je nu wachten. En dat is het moeilijkste onderdeel van dit hele proces. Het kan dagen, of zelfs weken, duren voordat jij een melding krijgt van Etsy dat de verkoper klaar is met jouw product. Mocht je in de tijd niks te horen krijgen, dan kan je altijd een berichtje via Etsy naar de verkoper sturen. Hij zal dan antwoord geven op jouw vraag. Heb geduld en je wordt beloond.

In het laatste deel van ‘Bestellen op Etsy’ ga ik het hebben over verzenden en ontvangen.

Lees ook:
Deel 1 – Keuzes maken
Deel 3 – Ontvangen en Beoordelen

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.